Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Μάθε τι είναι η δίαιτα του μπισκότου και ποια τα μειονεκτήματά της

Κανονικά στο άκουσμα και μόνο της λέξης μπισκότο, οι περισσότερες σκέφτονται πως είναι ένα γλυκό που σε γεμίζει περιττές θερμίδες. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύ κουβέντα για τη λεγόμενη δίαιτα του μπισκότου.

Φυσικά μιλάμε για μια δίαιτα που περιλαμβάνει τη κατανάλωση μπισκότων χωρίς ζάχαρη με λίγες θερμίδες και πολλές φυτικές ίνες που βοηθούν στη καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, αλλά και πάλι μιλάμε για μια δίαιτα που πολλοί διατροφολόγοι λένε πως καλό είναι να την αποφεύγει κανείς, αφού έχει πολλά και σοβαρά μειονεκτήματα.

Τι ακριβώς είναι και πως χάνεις κιλά;

Η δίαιτα αυτή βασίζεται στην κατανάλωση κατά τη διάρκεια της ημέρας 9 συνολικά μπισκότων (1-2 μπισκότα κάθε 2 ώρες) χαμηλών θερμίδων, διατηρώντας έτσι την όρεξη και τη θερμιδική πρόσληψη σε χαμηλά επίπεδα. Τα μπισκότα αυτά δημιουργούνται βάση ειδικής συνταγής «ελέγχου της πείνας». Αποτελούνται από μίγματα αμινοξέων, τα δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών, και φυτικών ινών.

Συστήνεται η κατανάλωση 500-700 θερμίδες ημερησίως.

Οι ποικιλίες μπισκότων περιλαμβάνουν πλιγούρι βρώμης με κανέλα, σοκολάτα μπράουνις και γκρανόλα σφενδάμου. Τέλος, σημαντική είναι η προσθήκη ενός σπιτικού βραδινού για αποφυγή της μονοτονίας.

Πλεονεκτήματα

Δεν χρειάζεται η καθημερινή δημιουργία γευμάτων, εύκολη κατανάλωση τροφής οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας
Απώλεια βάρους
Μειονεκτήματα

Επαναπρόσληψη βάρους
Έλλειψη σε σημαντικά θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες
Μονοτονία

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων