Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Μάθετε να κυβερνάτε! (Updated)

Εντάξει, δεν παρακολουθώ όλη μέρα το site της Χρυσής Αυγής. Οπότε καλά έκαναν φίλοι του blog και μου επεσήμαναν πως η Χρυσή Αυγή έχει βγάλει ανακοίνωση για τα γεγονότα της Μανωλάδας.

Αυτό ωστόσο δεν αλλάζει την ουσία του συλλογισμού που ανέπτυξα στο άρθρο που ανάρτησα πριν από λίγη ώρα και το διορθώνω τώρα εξαιτίας αυτής της ανακρίβειας.

Καταφέραμε λοιπόν πάλι να γίνουμε διεθνώς ρεζίλι. Διότι εκτός από «τεμπέληδες» και «φοροφυγάδες», τώρα όλος ο πλανήτης μαθαίνει πως είμαστε και «ρατσιστές» και πυροβολούμε τους μετανάστες για να μην τους πληρώσουμε. Ό,τι χειρότερο δηλαδή, στη χειρότερη στιγμή για την Ελλάδα.

Σημείωσα λοιπόν πως στον πολιτικό χειρισμό θα περίμενε κανείς να αξιοποιήσει η κυβέρνηση τη «χρυσή ευκαιρία» που της δόθηκε για να στριμώξει στον τοίχο τη «Χρυσή Αυγή». Διότι η Χρυσή Αυγή αυτή τη φορά δεν πείθει όταν προσπαθεί να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα μιλώντας για «αριστερούς και δεξιούς πολιτικάντηδες».

Άρα εμμένω στην άποψη πως η κυβέρνηση, μέσω Μανωλάδας, έχει προνομιακό πεδίο αντιπαράθεσης με τις απόψεις που εκφράζει η Χρυσή Αυγή. Το να τρέμουν την άνοδο της Χρυσής Αυγής στο Μαξίμου δεν λέει τίποτα. Το να μπουν στη φωτιά της αντιπαράθεσης όμως με αφορμή ένα δραματικό συμβάν που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, θα μπορούσε να δημιουργήσει πραγματικό ανάχωμα σε αυτή την άνοδο. Το να αφήνει ο Κεδίκογλου τη «Χρυσή Αυγή» στην ησυχία της, είναι δείγμα αδυναμίας.

Σε συνθήκες κρίσης, η πολιτική στρατηγική προϋποθέτει τόλμη και «διάβασμα». Αντ’ αυτών το πολιτικό σύστημα και η κυβέρνηση που το εκπροσωπεί, διακατέχονται από βαθιά ενοχικότητα, γεγονός που οδηγεί σε αδυναμία ουσιαστικής διαπραγμάτευσης έξω και αποτελεσματικής διακυβέρνησης μέσα. Δεν γίνεται να πάνε «καζάν-καζάν» όλα. Που και που, χρειάζεται και λίγο πολιτικό θάρρος.

ΥΓ: Ευχαριστούμε τους φίλους που έσπευσαν και με τηλέφωνα και με mails να μας υποδείξουν τη διόρθωση. Είναι η καλύτερη πιστοποίηση πως προσέχουν αυτά που γράφουμε και είναι η καλύτερη απόδειξη για την αμεσότητα της επικοινωνίας στo διαδίκτυο και τα social media.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων