Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022

Μάχη για τηλεμαχία: Τσίπρας καλεί Σαμαρά, Θεοδωράκης… Τσίπρα

Πρόσκληση σε ντιμπέιτ απευθύνει στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ζητώντας του να «ανταποκριθεί σε έναν καθαρό και ανοιχτό δημόσιο τηλεοπτικό διάλογο». «Αυτό περιμένουν οι πολίτες, προκειμένου να απαντηθούν τα ερωτήματα και οι αγωνίες τους για το μέλλον. Αυτό αρμόζει στη δημοκρατία μας. Και είναι χρέος όλων μας να ανταποκριθούμε» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας. Την ίδια στιγμή σε ντιμπέιτ άνευ όρων καλεί τον Αλέξη Τσίπρα, ο επικεφλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Οι εκλογές της 25ης του Γενάρη είναι ίσως οι κρισιμότερες στη σύγχρονη ιστορία του τόπου. Ο ελληνικός λαός, μετά από 4 χρόνια ατέρμονων θυσιών, έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δυο εκ διαμέτρου αντίθετες στρατηγικές για την επόμενη μέρα. Και παρά το σύντομο της προεκλογικής διαδικασίας, οι ψηφοφόροι απαιτούν από όλους μας προτάσεις, επιχειρήματα δεσμεύσεις» υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι τα επιχειρήματα και οι δεσμεύσεις κάθε πλευράς θα τεθούν «καθαρά, ανοιχτά, στο φως και όχι στο σκοτάδι».

Ο Αλέξης Τσίπρας ζητά: «αντιπαράθεση προγραμμάτων και επιχειρημάτων. Όχι μάχες χαρακωμάτων. Όχι αντιπαράθεση μονολόγων και μονταρισμένων σποτ. Όχι καθημερινή καλλιέργεια φτηνών εντυπώσεων» και προσθέτει: «ό,τι κι αν μας χωρίζει, έχουμε υποχρέωση απέναντι στην ιστορία, απέναντι στη δημοκρατία να προσέλθουμε με ανοιχτά χαρτιά και με επιχειρήματα απέναντι στον ελληνικό λαό. Σε έναν δημόσιο διάλογο ανοιχτό, ειλικρινή. Αντίστοιχο τόσο του δημοκρατικού ήθους, όσο και της κρίσιμης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα. Και ας αφήσουμε τον ελληνικό λαό να κρίνει ψέματα και αλήθειες. Να κρίνει το σωστότερο, το ωφελιμότερο για το μέλλον της πατρίδας».

«Καλώ τον κ. Σαμαρά να ανταποκριθεί σε έναν καθαρό και ανοιχτό δημόσιο τηλεοπτικό διάλογο. Σε εθνική εμβέλεια, μπροστά στον υπέρτατο κριτή μας: τον ελληνικό λαό. Αυτό περιμένουν οι πολίτες, προκειμένου να απαντηθούν τα ερωτήματα και οι αγωνίες τους για το μέλλον. Αυτό αρμόζει στη δημοκρατία μας. Και είναι χρέος όλων μας να ανταποκριθούμε» καταλήγει.

Άνευ όρων

Από την Αλεξανδρούπολη που περιόδευσε την Κυριακή ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, απηύθυνε ανοιχτή πρόκληση για ντιμπέιτ «άνευ όρων» στον Αλέξη Τσίπρα.

«Άκουσα τον κ. Τσίπρα να καλεί σε debate τον κ. Σαμαρά. Ο κ. Σαμαράς για λόγους που δεν μπορώ να καταλάβω και δεν με αφορούν, δεν δέχεται. Επειδή δεν δέχεται ο κ. Σαμαράς, εγώ λέω εδώ από την Αλεξανδρούπολη να κάνουμε ένα debate με τον κ. Τσίπρα», είπε.

«Η πρόσκληση είναι ανοιχτή. Να καθορίσει αυτός τους δημοσιογράφους, να καθορίσει αυτός τους όρους, να καθορίσει αυτός τον τόπο, να κάνουμε μια συζήτηση για όλα τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Εγώ και ο κ. Τσίπρας. Ιδού η Ρόδος από την Αλεξανδρούπολη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Με έχει κουράσει και ένας διάλογος κωφών, λένε πράγματα που εμείς δεν έχουμε πει ποτέ, και επειδή κατέχουν αυτή τη στιγμή τα Μέσα, δείτε σήμερα τις κυριακάτικες εφημερίδες, μετρήστε κάτι μονόστηλα έχει το Ποτάμι, το συστημικό Κόμμα και έχει κάτι σελίδες επί σελίδων για τη Νέα Δημοκρατία, για το ΠΑΣΟΚ το αγαπημένο των Media και για το ΣΥΡΙΖΑ», είπε επίσης.

«Για να μην διακινούνται ιδέες που δεν υπάρχουν και λόγια που δεν λέγονται εγώ είμαι ανοιχτός: debate. Ας μην βρωμίσουν όλη την Ελλάδα με αφίσες γιατί έχω μάθει ότι τα Κόμματα εξουσίας παρήγγειλαν τα μισά δάση της Νορβηγίας», είπε.

«Εμείς λέμε: δεν θα κολλήσουμε καμία αφίσα! Αλλά αν έχετε τα κότσια ελάτε να συζητήσουμε. Ορίστε τους όρους και εμείς θα κάνουμε αυτή την αντιπαράθεση να γλιτώσουν και τα δεντράκια της Νορβηγίας και να γλιτώσει και η ρύπανση στην Ελλάδα και τα χαρτιά της Ελλάδας», κατέληξε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων