Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Μάχη λιονταριών κροκόδειλου για ένα κουφάρι ελέφαντα! (ΦΩΤΟ)

Ο 50χρονος φωτογράφος Hung Ta βρέθηκε σε μια μοναδική στιγμή για την καριέρα του, όταν σε έναν ποταμό της επαρχίας Samburu, στην Κένυα, είδε μπροστά στην κάμερά του έναν κροκόδειλο να επιχειρεί να διεκδικήσει τη λεία μιας αγέλης λιονταριών.

Ένα από τα λιοντάρια, την ώρα που ήταν έτοιμο να κατασπαράξει το κουφάρι ενός ελέφαντα, αντιλήφθηκε ότι ο κροκόδειλος προσπάθησε να δαγκώσει μέρος από το ζώο. Τότε το λιοντάρι επιτέθηκε στο ερπετό και δάγκωσε τα πόδια του.

Ο κροκόδειλος προσπάθησε να παρασύρει το λιοντάρι πιο βαθιά, αλλά τελικά, επειδή στη μάχη έσπευσε και δεύτερο λιοντάρι, ο κροκόδειλος αποσύρθηκε από τον αγώνα.

Ο Hung Ta δήλωσε στην Daily Mail: «Για λίγο κανένας δεν έκανε την πρώτη κίνηση, αλλά πιστεύω πως η λέαινα φοβόταν για την ασφάλεια των μικρών της και έτσι αποφάσισε να επιτεθεί πρώτη. Δεν πέρασε μεγάλο διάστημα πριν τα άλλα λιοντάρια μετακινηθούν, και έτσι άρχισε να επιτίθεται στον κροκόδειλο με τα νύχια του και τα σαγόνια του. Για την ακρίβεια, ο κροκόδειλος προσπάθησε να πλησιάσει το κουφάρι και για δεύτερη φορά, αλλά πολύ γρήγορα κατάλαβε ότι δεν τον… έπαιρνε».

«Ηταν εκπληκτικό να παρακολουθείς τη μάχη» παραδέχθηκε ο 50χρονος φωτογράφος. «Δεν είναι πολύ συχνό φαινόμενο δύο αρπακτικά να μαλώνουν και πρέπει να πω ότι κανένα από τα δύο ζώα δεν υποτίμησε τον αντίπαλο».

Δείτε το απίστευτο θέαμα
crocodile-lions1

crocodile-lions7

crocodile-lions6

crocodile-lions5

crocodile-lions4

crocodile-lions3

crocodile-lions2

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων