Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

“Μαζεύει” τις χθεσινές δηλώσεις του ο Μουζάλας

Για παρερμηνεία των δηλώσεων του ότι η Ειδομένη δεν θα ξανανοίξει και ότι η Ελλάδα θα γίνει χώρα εγκατάστασης προσφύγων, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Ο κ. Μουζάλας διευκρίνισε ότι οι πρόσφυγες θα μείνουν στους χώρους προσωρινής εγκατάστασης για όσο χρόνο χρειάζεται και ότι ο σχεδιασμός γίνεται σαν να είναι κλειστά το σύνορα, διορθώνοντας τη δήλωσή του ότι τα σύνορα στην Ειδομένη θα μείνουν κλειστά για 2 με 3 χρόνια.

Η Ελλάδα πρέπει να λειτουργήσει διαφορετικά: «Αυτό μας βάζει σε μία άλλη φάση. Από κει που ήμασταν χώρα διέλευσης, αυτήν τη στιγμή οι άνθρωποι θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα. Έχουμε καθήκον να τους τακτοποιήσουμε, να πάψουν να γυρίζουν στους δρόμους. Να φτιάξουμε πολύ προσωρινούς χώρους εγκατάστασης», τόνισε και πρόσθεσε ότι υπάρχει ακόμη ένας σχεδιασμός για χώρους με πολύ καλύτερες συνθήκες, ώστε οι πρόσφυγες να μείνουν όσο χρειάζεται, μέχρι τη στιγμή της μετεγκατάστασης στην Ευρώπη.

Ο αναπληρωτής υπουργός αναγνώρισε ότι η ροή προσφύγων με κλειστή τη δίοδο της Ειδομένης θα μειωθεί αλλά θα χρειαστεί χρόνο, με βάση και τη διεθνή εμπειρία, σημειώνοντας πως δεν γνωρίζει πόσους μετανάστες μπορεί να αντέξει η Ελλάδα, αλλά θεωρεί ότι θα είναι λιγότεροι από 150.000.

HTML tutorial

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων