Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

Μαζική συγκέντρωση κατά της τρομοκρατίας στην Κωνσταντινούπολη

Τουλάχιστον 50.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης για να καταδικάσουν «την τρομοκρατία» των Κούρδων μαχητών, σε μια κινητοποίηση που παραπέμπει στις πολιτικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιεί ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έξι μόλις εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου.

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, η πορεία στη συνοικία Γιενικαπί πραγματοποιήθηκε έπειτα από το κάλεσμα που απηύθυναν μη κυβερνητικές οργανώσεις και επαγγελματικές ενώσεις. Ομιλίες εκφώνησαν ο πρόεδρος Ερντογάν και πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους ζήτησε από όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν. Σε μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter o Ερντογάν έγραψε: «Προτρέπω όλους τους πολίτες να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση και να υψώσουν τις φωνές τους κατά της τρομοκρατίας. Σας προσκαλώ στο Γιενικαπί».

Από τους πολίτες ζητήθηκε να έχουν μαζί τους μόνο την τουρκική σημαία. Πολλοί συμμετέχοντες είχαν βάλει στο μέτωπό τους ένα κόκκινο φουλάρι με το σύνθημα: «οι μάρτυρες δεν πεθαίνουν, η πατρίδα δε θα διχαστεί ποτέ». Από τα ηχεία ακούγονταν συνθήματα όπως «οι Τούρκοι και οι Κούρδοι είναι αδέλφια», «καταριόμαστε τον τρόμο» αλλά και «ο Θεός είναι μεγάλος».

HTML tutorial

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων