Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Με 10.000.000 ευρώ πουλήθηκε το 50% του Skroutz.gr

Την πώληση της συμμετοχής της (50%) στην εταιρεία skroutz.gr έναντι συνολικού τιμήματος 10.001.000 ευρώ, ανακοίνωσε η Dionic.

Παράλληλα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο πώλησης στοιχείων του ενεργητικού της, η εταιρεία προέβη στην πώληση του ποσοστού συμμετοχής της στην συγγενή Εταιρεία ΕΝΑΛΕΝ ΑΕΚΕ, ήτοι 37,5% έναντι συνολικού τιμήματος 500.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση της Dionic βάζει τέλος σε ένα σίριαλ που κράτησε επί μακρόν, εξ αρχής όμως είχε προδιαγεγραμμένη κατάληξη αφού, όπως έγκαιρα έγραψε το Capital.gr., αγοραστές θα ήταν οι τρεις ιδρυτές της εταιρείας, Γ. Αυγουστίδης, Β. Δήμου και Γ. Χατζηγεωργίου, οι οποίοι και άσκησαν το δικαίωμα πρώτης προτίμησης που προβλεπόταν στην αρχική συμφωνία με τη Dionic.

Ο διαγωνισμός που υλοποίησε η Dionic, κάτοχος του 50% της “ΣΚΡΟΥΤΖ Α.Ε Υπηρεσίες Διαδικτύου” συγκέντρωσε υψηλό ενδιαφέρον, κάτι που οδήγησε στην αύξηση της αποτίμησης της εταιρείας, καθότι υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από γνωστή εταιρεία του ευρύτερου χώρου της παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Παρόλα αυτά, το ιδρυτικό σχήμα των μετόχων εξασφάλισε την απαιτούμενη χρηματοδότηση, προσφέροντας 10 εκατ. ευρώ για να επαναγοράσει το 50% της εταιρείας που αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης τιμών προϊόντων στην Ελλάδα, με πάνω από 7.000.000 προϊόντα από 2.650 καταστήματα.

inRead Advertisement by VIDADS since 2011

Όπως ανέφεραν οι πληροφορίες του Capital.gr, πέραν των προσωπικών κεφαλαίων που θα καταβάλουν οι Αυγουστίδης, Δήμου και Χατζηγεωργίου, στο χρηματοδοτικό σχήμα, συμμετοχή εξασφαλίζει το fund SouthBridge Europe Mezzanine. Πρόκειται για μια εταιρεία επενδύσεων (risk capital investment company, αλλιώς société d’investissement en capital à risque – SICAR) με έδρα το Λουξεμβούργο που συμμετέχει μέσω υβριδικών μορφών χρηματοδότησης κεφαλαίου (quasi – equity και ενδιάμεση χρηματοδότηση) κυρίως σε ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμετοχή του SouthBridge αφορά στη σύναψη μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, τετραετούς διάρκειας, για το 14% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Το 2016 η “ΣΚΡΟΥΤΖ Α.Ε Υπηρεσίες Διαδικτύου” εμφάνισε ενοποιημένα έσοδα 7,5 εκατ. ευρώ (από 6,5 εκατ. ευρώ το 2015). Τα κέρδη προ φόρων σε ενοποιημένο επίπεδο διαμορφώθηκαν σε 426 χιλ. ευρώ (από 550 χιλ. ευρώ το 2015), ενώ σε επίπεδο εταιρείας έφτασαν σε 764 χιλ. ευρώ (έναντι 908 χιλ. ευρώ το 2015). Στη χρήση του 2016 δεν υπάρχει τραπεζικός δανεισμός.

Πηγή: Capital.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων