Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Με 23 βουλευτές κινδυνεύει να μείνει το ΠΑΣΟΚ

Ένα ακόμη πρόβλημα-ανάμεσα σε πολλά άλλα- όπως η λίστα Λαγκάρντ, η καθοδική δημοσκοπική του πορεία και οι εσωτερικές του τριβές καλείται να λύσει άμεσα το ΠΑΣΟΚ. Αυτήν την φορά σχετίζεται με ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα που απαιτεί λεπτούς διπλωματικούς χειρισμούς και συνδέεται με την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Για την ακρίβεια, το ΠΑΣΟΚ καλείται να ψηφίσει τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή από κοινού 14 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και 2 του ΠΑΣΟΚ (Κωνσταντινόπουλος, Τριαντάφυλλος) για την διδασκαλία του Κορανίου στα σχολεία της Θράκης, στα οποία φοιτούν μειονοτικοί μαθητές.

Η τροπολογία εξυπηρετεί τα μάλα τη Νέα Δημοκρατία η οποία επιθυμεί τον έλεγχο της μουσουλμανικής μειονότητας και όχι την προσκόλλησή τους στο τουρκικό προξενείο. Ωστόσο η κυβέρνηση βρίσκει απέναντί της όλους τους μειονοτικούς βουλευτές. Πιο σκληρός εμφανίζεται όμως ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν που βρίσκεται σε απόλυτη συμπόρευση με το Προξενείο, ο οποίος με τον τρόπο του έχει διαμηνύσει στην Ιπποκράτους ότι εάν και εφόσον περάσει η επίμαχη τροπολογία τότε αυτός θα αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ!

Πρακτικά αν συμβεί αυτό, το ΠΑΣΟΚ θα μείνει με 23 βουλευτές! Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζητάει χρόνο από τον Σαμαρά, ωστόσο ουδείς γνωρίζει εάν ο πρωθυπουργός θα τού τον δώσει…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων