Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Με ευρωπαϊκό προφίλ «βλέπει» Προεδρία ο Κουβέλης

To ευρωπαϊκό του προφίλ χτίζει σιγά σιγά ο Φώτης Κουβέλης ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στις Βρυξέλλες για επαφές με ευρωπαίους αξιωματούχους.

Οι λόγοι για το άνοιγμα του προέδρου της ΔΗΜΑΡ εις τας Ευρώπας είναι δύο. Ο πρώτος προφανής. Η Δημοκρατική Αριστερά προσπαθεί να θωρακιστεί εν όψει ευρωεκλογών του Ιουνίου του 2014 αναζητώντας συμμαχίες στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να υποβάλει αίτημα για την ένταξή της σε κάποιο μεγάλο ευρωπαϊκό κόμμα το οποίο θεωρητικά δεν μπορεί να είναι το ΚΕΑ (Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς) στο οποίο ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα αντιπροεδρός του είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Άρα θα πρέπει να υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΕΣΚ (Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα) στο οποίο ανήκει και το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ μάλιστα, προσπαθεί να υποχρεώσει την ΔΗΜΑΡ να τού ζητήσει βοήθεια για την προώθηση του σχετικού της αιτήματος…

Ο δεύτερος λόγος αφορά τα σχέδια του κ. Κουβέλη να είναι εκείνος το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Κάρολο Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Ουσιαστικά πρόκειται για προσπάθεια του προέδρου της ΔΗΜΑΡ να αποκτήσει διεθνείς επαφές και κύρος και εκτός Ελλάδας ούτως ώστε όταν θα έρθει η κρίσιμη ώρα της προεδρικής εκλογής να μην υπάρξει αιφνιδιασμός στις Βρυξέλλες, οι οποίες ούτως ή άλλως τα τελευταία χρόνια έχουν όπως έχει αποδειχθεί λόγο και στα εσωτερικά πράγματα της χώρας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων