Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Με πρόσχημα το «ξέπλυμα», διώχνουν τους επενδυτές

Είτε το κάνουν επίτηδες, είτε δεν ξέρουν τι κάνουν, το αποτέλεσμα είναι ένα. Διώχνουν την εισροή χρήματος από το εξωτερικό και αναχαιτίζουν επενδυτικά σχέδια η κυβέρνηση και η τρόικα, λόγω του εξονυχιστικού ελέγχου που διενεργούν για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Οι διαδικασίες είναι ίδιες για όλους, αυστηρές και απροσπέλαστες. Δηλαδή και για τους επιχειρηματίες και για τους εν δυνάμει επενδυτές και για όποιον αποφασίσει να μεταφέρει καταθέσεις από το εξωτερικό σε τραπεζικό λογαριασμό στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, σε στενό κλοιό βρίσκονται οι καταθέτες και οι επενδυτές που επιχειρούν να φέρουν κεφάλαια στη χώρα, ανεξαρτήτου ύψους και αιτίας της μεταφοράς. Ακόμα και ποσά που έρχονται από το εξωτερικό και κατευθύνονται για επενδυτικούς σκοπούς προς μία Ανώνυμη Εταιρεία για να προσμετρηθούν στο κεφάλαιό της, η τρόικα και η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει το ίδιο.

Συγκεκριμένα, η τρόικα έχει επιβάλλει κανόνες στην ελληνική κυβέρνηση και ζητά να φορολογούνται τα ποσά των καταθέσεων που έρχονται από το εξωτερικό, ανεξάρτητα αν τα ποσά αυτά έχουν φορολογηθεί στην πηγή. Εκτός αυτού, όποιος και αν είναι ο καταθέτης και όπου και αν κατευθύνονται τα κεφάλαια και για όποιο λόγο, περνούν από ασφυκτικό έλεγχο από το αρμόδιο τμήμα για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Να υπενθυμίσουμε ότι πριν την έλευση της τρόικας, δεν γινόταν έρευνα για ξέπλυμα όσον αφορούσε στα–αποδεδειγμένα- επενδυτικά κεφάλαια. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα και δύσκαμπτη και οδηγεί και τους…πραγματικούς επενδυτές να οπισθοχωρούν.
Από πού ακριβώς την περιμένουν την ανάπτυξη στο Μεγάρο Μαξίμου;

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων