Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021

Με συζήτηση Βενιζέλου – Ράμφου έκλεισε το συνέδριο του e κύκλος

Με μια ζωντανή συζήτηση ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον γνωστό στοχαστή Στέλιο Ράμφο, διανθισμένη με ιστορικές, φιλοσοφικές, θεολογικές, ανθρωπολογικές και πολιτικές προσεγγίσεις και επισημάνσεις, ολοκληρώθηκε το διήμερο συνέδριο του Κύκλου Ιδεών “e kyklos”, με τίτλο «Η Ελλάδα μετά».

Στο διήμερο διερευνήθηκαν και κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για την διαμόρφωση ενός σχεδίου ανασυγκρότησης και επανόδου της Ελλάδας στην κανονικότητα μετά τα μνημόνια.

Στη συζήτησή του με τον Στέλιο Ράμφο, για τις προϋποθέσεις αισιοδοξίας της Ελλάδας στην πορεία της προς στο μέλλον, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «ως έθνος, πάντοτε οι στρατηγικές μας επιλογές ήταν προς την Δύση, προς τον ορθολογισμό, παρότι έχουμε στοιχεία της Ανατολής», φέρνοντας ως παραδείγματα το «να μείνουμε στο ευρώ, το ανήκομεν στη Δύση του Κ. Καραμανλή».

Για τον «λαϊκισμό που κυριαρχεί» εξήγησε ότι εν πολλοίς «είναι πρόβλημα στη σχέση μας με τη Δημοκρατία».

Αντιθέτως, ο φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος υποστήριξε ότι η ορθόδοξη συνείδηση είναι η πυξίδα που μας κατευθύνει. «Για να υπάρξουν σχέδια για το μέλλον, πρέπει να σεβαστούμε την ελληνική ψυχή», ανέφερε. Τέλος, για την παρούσα συγκυρία, είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέση με την Αριστερά και πως πρέπει «να μιλήσουμε κατά πρόσωπο με τον καθένα για το μέλλον μας»

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων