Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

Με σκληρή κόντρα Εκκλησίας – Γαβρόγλου υπερψηφίστηκε το ν/σ για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Ο υπουργός παιδείας όχι μόνο δέχτηκε την τροπολογία που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού και με την οποία αλλάζει το καθεστώς του ιδρύματος της Ευαγγελίστριας στην Τήνο αλλά ταυτόχρονα εξαπέλυσε και σφοδρή επίθεση κατά του Αρχιεπισκόπου ο οποίος με επιστολή του προς τον υπουργό παιδείας διαφώνησε με τη συγκεκριμένη τροπολογία.

Ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι η συγκεκριμένη επιστολή δεν ανήκει στις πιο λαμπερές στιγμές της εκκλησίας και αναφέρθηκε στα όσα γράφει ο κ. Ιερώνυμος.

«Έλαβα μια επιστολή από τον τον Αρχιεπίσκοπο που αναλύει την απόφαση της Ιεράς Συνόδου και μας βάζει σε σοβαρές σκέψεις στην κυβέρνηση», ανέφερε αρχικά ο υπουργός Παιδείας για να συνεχίσει:

Ένα στοιχείο της επιστολής είναι η αναφορά που ευχαριστεί την Κομμουνιστική βάση της Τήνου η οποία εξέφρασε την διαφωνία της με την τροπολογία. Η τροπολογία -λέει η επιστολή – αποτελεί ωμή παραβίαση του αυτοδιοίκητου της εκκλησίας. Αποτελεί δημοκρατικό ατόπημα και αφαιρεί μονομερώς την συνταγματική ανεξαρτησία της εκκλησιάς.

HTML tutorial

Με την τροπολογία – λέει η επιστολή- επιστρέφουμε σε παλαιές πραξικοπηματικές παρεμβάσεις του κράτους. Αλήθεια ; Το 2018; Ξεχνάμε το 1969; Θα πρέπει η Ιεραρχία να είναι πιο μετρημένη στα λόγια της. Η δημοκρατία είναι για όλους και όχι για ορισμένους.

Είναι επιστολή που δεν ανήκει στις πιο λαμπρές στιγμές της και είδε πολλές στο παρελθόν»

Στην τελική ευθεία για την ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολό του το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Υπέρ επί της αρχής ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ. και οι ΑΝΕΛ, «παρών» ψήφισαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι. Κατά του νομοσχεδίου ψήφισαν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή.

Στο νομοσχέδιο εντάχθηκαν τροπολογίες, μεταξύ των οποίων και η τροπολογία που καθορίζει τη σύνθεση της Διοικούσας Επιτροπής του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου.

Η τροπολογία υπερψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι και ενσωματώθηκε στο σχέδιο νόμου ως άρθρο (48). Το έτερο συγκυβερνών κόμμα των ΑΝΕΛ καταψήφισε την τροπολογία, όπως και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης – Ν.Δ., Δημοκρατική Συμπαράταξη, Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων – ενώ το ΚΚΕ ψήφισε «παρών».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων