Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

Με τι δεν πρέπει να “φορτώνετε” την πιστωτική σας κάρτα

Η πιστωτική κάρτα αποτελεί ιδανική λύση για όσους δεν έχουν καλή σχέση με τα μετρητά, αλλά και για όσους προτιμούν το πλαστικό χρήμα ιδιαίτερα μετά την επιβολή των capital controls.

Ωστόσο, θα ήταν καλό να αποφύγετε κάποιες υπερβολές και παρακάτω θα δείτε κάποιες περιπτώσεις, όπου θα ήταν καλό να αποφύγετε τη χρήση της.

Πληρωμές υποθηκών

Αν και μπορεί να ακούγεται βολικό, δεν είναι καθόλου καλή ιδέα να εξοφλείτε ένα χρέος με με μια μέθοδο που θα μπορούσε να σας οδηγήσει σε ένα άλλο χρέος.

Ιατρικοί λογαριασμοί

Το επιτόκιο που συνδέεται με την πιστωτική σας κάρτα μπορεί να σας δυσκολεύει να αποπληρώσετε το λογαριασμό. Ακόμα και αν είστε σε θέση να κάνετε τις πληρωμές στην ώρα τους, θα μπορούσε να βλάψει το πιστωτικό σας αποτέλεσμά ή ακόμα και να αυξήσει τα επιτόκια.

Γάμοι

Κάθε ευρώ που ξοδεύετε για τις υπηρεσίες και τα στοιχεία για το γάμο σας θα πρέπει να επιστραφούν με τόκο. Επιπλέον, είναι πανεύκολο να υπερβείτε το πιστωτικό σας όριο, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε το γάμο των ονείρων σας.

Άχρηστες αγορές

Είναι τόσο εύκολο να παρασυρθείτε, χωρίς να συνειδητοποιήσετε πόσα ξοδεύετε. Είκοσι ευρώ σε ένα κατάστημα ρούχων, πενήντα στο σούπερ μάρκετ, εξήντα σε ένα πολυκατάστημα. Οι “κίνδυνοι” είναι πολλοί γι’ αυτό προτιμήστε στα μικρά έξοδα της καθημερινότητας την ευκολία των μετρητών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων