Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023

Με τιμές αρχηγού κράτους, το λείψανο της Αγίας Βαρβάρας, επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από 1000 χρόνια

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Εχθές το απόγευμα διεξήχθη η υποδοχή του ιερού σκηνώματος της Αγίας Βαρβάρας, το οποίο κατεύθασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος από τη Βενετία. Ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος ήταν ο πρώτος που θα υποδέχθηκε την Αγία επί ελληνικού εδάφους. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε με αυτοκινητοπομπή στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας. Εκεί, στη συμβολή της Ιεράς Οδού και της Ελευθερίου Βενιζέλου, ο μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος υποδέχθηκε το ιερό σκήνωμα, το οποίο τοποθετήθηκε σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου για να παραδοθεί εν συνεχεία στις 18.30 με λιτανευτική πομπή στον Ιερό Ναό του ομώνυμου δήμου της Αττικής.

Γύρω από τον κιλλίβαντα τέσσερις Επίσκοποι της Εκκλησίας της Ελλάδος κρατούσαν ισάριθμες κορδέλες που κατέληγαν στο λείψανο. Στην πρώτη ήταν κεντημένα τα σύμβολα του μαρτυρίου της Αγίας, στη δεύτερη, ο Λέων της Βενετίας για να τιμηθούν οι Βενετοί που την παραχώρησαν για πρώτη φορά σε Ορθόδοξη χώρα, στην τρίτη το σύμβολο της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, προστάτιδα της οποίας είναι η Αγία και στην τέταρτη κορδέλα ήταν το σύμβολο της Κωνσταντινούπολης (δικέφαλος αετός), από όπου το λείψανο έφυγε πριν από 1.000 χρόνια για τη Βενετία.
Το άγιο λείψανο υποδέχθηκε εν τέλει η Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον Ι.Ν Αγίας Βαρβάρας, όπου και θα παραμείνει για 15 ημέρες προκειμένου να έχουν την ευκαιρία οι πιστοί να προσκυνήσουν. Έλαβε χώρα επίσης πανηγυρική δοξολογία παρουσία πολιτειακών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, εκπροσώπων ξένων διπλωματικών αντιπροσωπειών και άλλων φορέων.

mastografia_banner

σχετικα αρθρα

voucher_banner

ροη ειδησεων

mastografia_banner