Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Με τον Καμμένο ο βουλευτής Αριστείδης Φωκάς – Μαξιλάρι ασφαλείας για τους ΑΝΕΛ

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων προσχώρησε το πρωί της Τρίτης ο ανεξάρτητος βουλευτής, προερχόμενος από την Ένωση Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς.

Την εξέλιξη αυτή ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, μετά την συνάντηση που είχε με τον κ. Φωκά στη Βουλή.

Έτσι, η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ αποτελείται από έξι βουλευτές και δημιουργήθηκε το «μαξιλαράκι ασφαλείας» που χρειαζόταν, προκειμένου να διατηρηθούν τα προνόμια του κανονισμού της Βουλής εφόσον διαγραφεί ή αποχωρήσει ένας ακόμα βουλευτής. Προφανώς, αυτό αφορά στον Θανάση Παπαχριστόπουλο ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Θα τον διαδεχθεί ο Τέρενς Κουίκ που θεωρείται σίγουρο ότι δεν πρόκειται να ορκιστεί ως βουλευτής των ΑΝΕΛ και εκτιμάται ότι θα μείνει ανεξάρτητος, συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ, ως υφυπουργός Εξωτερικών.

«Θα δώσουμε μάχη με τους Ανεξάρτητους Ελληνες από εδώ και πέρα», είπε ο κύριος Φωκάς.

«Καλωσορίζω τον κύριο Φωκά στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Είναι μαχητικός βουλευτής και θέλω να σας πω ότι μέχρι την Κυριακή δεν είχαμε μιλήσει ποτέ, αλλά είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα να αντισταθούμε απέναντι στην συμπολίτευση και την αντιπολίτευση», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος και ευχήθηκε «Καλώς ήρθες και καλή δύναμη».

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων