Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Μεγάλη Προσοχή στην Κάμερα του Υπολογιστή σας… ειδικά αν είστε γυναίκα (ΒΙΝΤΕΟ)

Γράφει ο Δημήτρης Κατσαρός

Μια ανατριχιαστική αποκάλυψη έρχεται μέσα από ένα βίντεο του yahoo που ήδη κάνει τον γύρω του διαδικτύου. Ένα νέο είδος επίθεσης από hackers έχει πλέον αρχίσει να εξαπλώνεται ως πρακτική σε ολόκληρο τον κόσμο.
Το λεγόμενο ratting, είναι μια μέθοδος που με την χρήση του RAT, συστήματος διασύνδεσης υπολογιστών, δίνει στον hacker τη δυνατότητα να αποκτά έλεγχο συγκεκριμένων λειτουργιών του υπολογιστή σας – και συνηθέστερη εξ αυτών – η κάμερα.
Ο ratter, του οποίου το όνομα προέρχεται από το σύστημα RAT αλλά και από την λέξη rat που σημαίνει αρουραίος, συχνά έχει ως θύματά του γυναίκες οι οποίες βιντεοσκοπούνται εν αγνοία τους από τον ίδιο τον υπολογιστή τους, όταν βρίσκονται Online. Οι εικόνες και τα βίντεο δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι δεν παραμένουν για ιδιωτική χρήση αλλά προφανώς εξαπλώνονται στο internet.
Παράλληλα, ο ratter συχνά έχει ως σκοπό απλά να παίξει με τα νεύρα του χρήστη, τρομάζοντάς τον, είτε με τρομακτικές εικόνες που ξαφνικά εμφανίζονται στην οθόνη του υπολογιστή, είτε με φωνητικά μηνύματα από αυτοματοποιημένο σύστημα που μετατρέπει κείμενο σε φωνή, είτε απλά ανοίγοντας τη θέση του CD-ROM ξαφνικά.
Στο παρακάτω βίντεο, προτείνονται απλοί τρόποι για να προστατεύσουμε τον υπολογιστή μας από τέτοιες κακόβουλες επιθέσεις. Η δική μας συμβουλή είναι ότι η χρήση του διαδικτύου είναι ένα παιχνίδι που έχει έναν μόνο χρυσό κανόνα: Ο εγκυρότερα ενημερωμένος χρήστης έχει και τον πιο προστατευμένο ηλεκτρονικό υπολογιστή.

https://www.youtube.com/watch?v=7H1bp-2CiVM

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων