Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

Μεγαλώνει και οργανώνεται η λέσχη του Νότου

Στο υπό σύσταση πολιτικό κλαμπ του Νότου ετοιμάζεται να εισέλθει και η Σλοβενία μετά την υποβάθμισή της κατά δύο μονάδες της πιστοληπτικής της ικανότητας από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s. Το χρέος της Σλοβενίας είναι πλέον στην βαθμίδα Ba1 από τη Baa2, δηλαδή στα ομόλογα-σκουπίδια (junk).

Από την άλλη, ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα, μετά την καγκελάριο Μέρκελ πήγε στον Ολάντ και συζητά επίσης με τον Βέλγο πρωθυπουργό Έλι ντι Ρούπο, τον πρόεδρο Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, τον πρόεδρο του Συμβουλίου της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι και την κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι.

Σημειώνεται πως ο Λέτα και ο Ολάντ μίλησαν την ίδια γλώσσα και έκαναν λόγο μία ευρωζώνη που στηρίζεται στην εργασία και την ανάπτυξη απέναντι στο μονόδρομο της αυστηρής λιτότητας και δήλωσαν ότι δεν συγκροτούν μέτωπο κατά της Γερμανίας. Υποστήριξαν ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση για την Ευρώπη παρά «να συνεργασθούν στενά οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης, η Γερμανία με τη Γαλλία, και ότι πρέπει να βρεθούν λύσεις που είναι καλές για εμάς, και για τη Γερμανία».

Δεν είναι τυχαίο που ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι εκμεταλλεύτηκε την περαιτέρω μείωση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη και ανακοίνωσε μείωση των ευρωεπιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, στο 0,5%.

Ένα συμβολικό ανάχωμα στην διολίσθηση προς βαθύτερη ύφεση…

Προηγούμενο άρθροΚαλή Ανάσταση!
Επόμενο άρθροΕπιστροφή στη… γειτονιά!

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων