Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

«Μεγάλος νικητής η συμμετοχή στην ΝΔ»

Γράφει ο Γιάννης Νάκος

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος εσωκομματικός γύρος για την ανάδειξη του προέδρου στην Νέα Δημοκρατία και ο μεγαλύτερος νικητής σύμφωνα με όλους αποτέλεσε η μεγάλη και αθρόα συμμετοχή των ψηφοφόρων και φίλων της ΝΔ.

Συνολικά ψήφισαν γύρω στις 400.000 άτομα και οι κάλπες έκλεισαν γύρω στις 21:00 και κάτι λόγω κάποιων τεχνικών προβλημάτων που ευτυχώς αντιμετωπίστηκαν εγκαίρως και αποτελεσματικά. Οι κάλπες ανέδειξαν ως πρώτο τον κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη και 2ο τον κ Κ. Μητσοτάκη με τους Απόστολο Τζιτζικώστα και Άδωνι Γεωργιάδη να ακολουθούν στην 3ή και στην 4η θέση αντίστοιχα.

Κατά ομολογία αυτή η διαδικασία κούρασε τους νεοδημοκράτες και φυσικά άφησε ελεύθερο το πεδίο στον Α.Τσίπρα για να παίζει μόνος του «μπάλα» σε μια περίοδο αρκετά δύσκολη για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπροσθέτως σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από τα δύο εκλογικά επιτελεία ο δεύτερος γύρος έχει κλειδώσει και μάλιστα ακόμη και πι πιο συγκρατημένοι συνεργάτες των δυο μονομάχων έχουν πιστέψει σε μια πιθανή αυτοδυναμία στις καρδιές των ψηφοφόρων.

Στα παραλειπόμενα της χθεσινά εκλογικής βραδιάς αξίζει να σωθούν συγχαρητήρια τόσο στην εταιρία για τις θετικές ενέργειες και την σοβαρότητα που επέδειξε καθώς και στους χιλιάδες εθελοντές που χωρίς την πολύτιμη βοήθεια τους το χθεσινό εγχείρημα θα ήταν ακατόρθωτο.

Ενώ δεν πρέπει να λησμονηθεί το γεγονός πως παρόλο που το σύστημα κατά την λήξη της προθεσμίας της ψηφοφορίας έδειξε λιγο να αποσταθεροποιείται εν τελεί κατάφεραν από τα κεντρικά να αποστείλουν γρήγορα και έγκαιρα νέα δεδομένα προκειμένου να αποφευχθεί ένα ενδεχόμενο κομφούζιο.

Τώρα όσον αφορά τους υποψήφιους, ο κ . Μεϊμαράκης κατέγραψε ποσοστά εκ των οποίων για ορισμένους ήταν αναμενόμενα,ο κ.Κ Μητσοτάκης έκανε την ολική ανατροπή και επάνοδο καταφέρνοντας να συγκεντρώσει την εμπιστοσύνη του λεγόμενου «μεταρρυθμιστικού Κέντρου», ενώ ο κ Τζιτζικώστας ο οποίος μαζί με τον κ.Άδωνι Γεωργιάδη δεν έχουν ανοίξει ακόμη τα χαρτιά τους για την επόμενη ημέρα, κατέγραψαν ιδιαίτερα σημαντικά ποσοστά τα οποία φυσικά αποτελούν παρακαταθήκη για ένα λαμπρό πολιτικό μέλλον. Ιδιαίτερα δε ο κ. Τζιτζικώστας με την σοβαρή, αξιέπαινη και αποτελεσματική παρουσία του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ειναι σίγουρο οτι θα αποτελέσει κεφάλαιο για την φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη.

σχετικα αρθρα

3 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img