Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

«Μέγας Αλέξανδρος, το αίνιγμα αρχίζει να λύνεται»

Oι τελευταίες αποκαλύψεις στην Αμφίπολη συνεχίζουν να ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο, με τα μεγαλύτερα διεθνή δίκτυα να κάνουν λόγο για τις σπουδαίες αποκαλύψεις και τα τελευταία ευρήματα.

Με τίτλο «Μέγας Αλέξανδρος, το αίνιγμα αρχίζει να λύνεται», το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa αναφέρεται εκτενώς στον εντοπισμό του σκελετού στο ταφικό μνημείο και επισημαίνει πως η Αμφίπολη επιφυλάσσει ακόμα εκπλήξεις.

«Ο εντυπωσιακός τύμβος που αποκαλύφθηκε στον λόφο Καστά, κοντά στην Αμφίπολη της βόρειας Ελλάδας, συνεχίζει να επιφυλάσσει νέες εκπλήξεις», επισημαίνει το πρακτορείο Ansa.

Μάλιστα, αναφέρει την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, σύμφωνα με την οποία στην τρίτη υπόγεια αίθουσα η οποία αποκαλύφθηκε πρόσφατα, οι αρχαιολόγοι εντόπισαν έναν ανθρώπινο σκελετό, το φύλο του οποίου δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί.

Προσθέτει δε, πως τα οστά αυτά μπορούν να βοηθήσουν ώστε να λυθεί το κύριο μυστήριο του μεγαλοπρεπούς αυτού τύμβου, δηλαδή την αποκάλυψη της ταυτότητας του προσώπου που έχει ταφεί σε αυτόν.

Το πρακτορείο στο τηλεγράφημά του συμπληρώνει ότι η απάντηση μπορεί να δοθεί από το DNA των οστών, ώστε να εξακριβωθεί τυχόν συγγενική σχέση με την οικογένεια του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Το δημοσίευμα ολοκληρώνεται με τις δηλώσεις της αρχαιολόγου κυρίας Κατερίνα Περιστέρη, σύμφωνα με την οποία οι ανασκαφές θα συνεχιστούν καθώς ο χώρος επιφυλάσσει ακόμα εκπλήξεις, ενώ σχετικά με το φύλο του νεκρού η επικεφαλής των ανασκαφών έκανε λόγο για σπουδαία προσωπικότητα, πιθανώς Μακεδόνα στρατηγού.

mastografia_banner

σχετικα αρθρα

voucher_banner

ροη ειδησεων

mastografia_banner