Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

«Megxit»: To παρασκήνιο μιας βασιλικής παραίτησης ~ Η οργή της Ελισάβετ

Για τον Καναδά αναχώρησε η Μέγκαν Μαρκλ προκειμένου να «ξεφύγει» από τον ντόρο που πήρε η απόφασή της και του πρίγκιπα Χάρι να παραιτηθούν από τις βασιλικές τους υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η Μέγκαν Μαρκλ, που δέχεται την κατακραυγή των ΜΜΕ, αλλά και εντός του Μπάκιγχαμ, θα πάει πίσω στον Καναδά όπου βρίσκεται ο γιος της, Αρτσι, υπό την προστασία της νταντάς του και θα αφήσει τον Χάρι στο Μπάκιγχαμ για να αντιμετωπίσει την κρίση που ξέσπασε.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι ήθελε να πάει κοντά στο παιδί της, με τον σύζυγό της να αναλαμβάνει να αντιμετωπίσει την οργή που έχει φέρει η απόφασή τους στη βασίλισσα Ελισάβετ, αλλά και σχεδόν όλους στο παλάτι. Μάλιστα, διευκρινίζει πως η Μαρκλ σκοπεύει να μείνει εκεί για «άγνωστο χρονικό διάστημα».

Πηγές του Μέσου αναφέρουν πως δεν ήταν στα πλάνα της να μείνει στη Βρετανία για πολύ καιρό, μετά την επιστροφή της από τις διακοπές με την οικογένειά της στον Καναδά. Εμεινε μόλις τρεις μέρες και αποχώρησε μετά την απόφαση της βασίλισσας να λυθεί το ζήτημα άμεσα με την ίδια και τον Χάρι.

HTML tutorial

Ψάχνει σολομώντεια λύση η Ελισάβετ για Μέγκαν Μαρκλ και Χάρι

Η Ελισάβετ είχε μάλιστα χθες είχε σειρά τηλεφωνημάτων με τον πρίγκιπα Χάρι, αλλά και τον αδερφό του, Γουίλιαμ, στους οποίους είπε να βρουν λύση για να λυθεί η κρίση, μέσα στις επόμενες ημέρες. Μάλιστα, παρακίνησε τον Γουίλιαμ να μιλήσει μαζί του και να βρουν λύσεις που μπορούν να κάνουν το ζευγάρι «λιγότερο δυστυχισμένο».

Το ζευγάρι δεν είπε στην βασιλική οικογένεια ότι άνοιξε δικό του λογαριασμό στο ίντερνετ τον περασμένο Μάρτιο.

Ο Χάρι αγνόησε το προσωπικό αίτημα της βασίλισσας, να συνεχίσει τις συζητήσεις για την επιθυμία του να απομακρυνθεί από τις υποχρεώσεις του, χωρίς να κάνει δημόσια ανακοίνωση.

Ζητήθηκε από το ζευγάρι να μη βγάλει την ανακοίνωση ως δείγμα σεβασμού στη βασίλισσα, αλλά δεν το έπραξαν.

Πηγές ανέφεραν πως ο Χάρι σκόπευε να αναφέρει στην ανακοίνωση πως θα κινδύνευε η «ψυχική του υγεία» αν δεν έπαιρνε αυτή την απόφαση

Δεν αφαιρεί τους τίτλους της Μέγκαν Μαρκλ και του Χάρι η βασίλισσα

Πληροφορίες εκ των έσω, που αποκαλείται η Mail, αναφέρουν πως η βασίλισσα προτίθεται να τους επιτρέψει να κρατήσουν τους τίτλους τους, αλλά και να έχουν την ελευθερία που δηλώνουν πως θέλουν να έχουν. Στις «διαπραγματεύσεις» με το ζευγάρι θα μετέχει και ο Γραμματέας του Μπάκιγχαμ, Πρίτι Πατέλ. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, θέλει να ελέγχει το κόστος που θα έχει η απόφασή τους στους φορολογούμενους, από την στιγμή που θέλουν να αποτραβηχτούν από το παλάτι. Παράλληλα, η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε πως θα αναλάβει την ασφάλεια του πριγκιπικού ζεύγους, με το κόστος ωστόσο να κοστίζει εκατομμύρια στους φορολογούμενους, όπως αναφέρουν.

Η Mail, παράλληλα, θέτει ερωτήματα, για το πώς θα αντιδράσει το πριγκιπικό ζεύγος στις «διαπραγματεύσεις» με τη βασιλική οικογένεια. «Το ενδιαφέρον είναι τώρα τα σενάρια για την επόμενη ημέρα. Θα ικανοποιηθούν όσα τους προταθούν ή θα αναγκαστούν να τα κάνουν παρά την θέλησή τους; Υπάρχει λύση που μπορεί να είναι καλοδεχούμενη από όλες τις πλευρές;», είναι το ερώτημα που τίθεται.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων