Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Μέι: Οι επιδρομές στη Συρία δεν έγιναν επειδή το ζήτησε ο Τραμπ

«Η απόφαση της Βρετανίας να διεξάγει αεροπορικές επιδρομές στη Συρία ήταν προς το εθνικό συμφέρον της χώρας και όχι το αποτέλεσμα πίεσης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας.

Η Μέι έχει δεχθεί αρκετές επικρίσεις για την απόφασή της να μετέχει στις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις στη Συρία, με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, καθώς παρέκαμψε το κοινοβούλιο. Ως εξήγηση, υποστήριξε ότι η απόφασή της ελήφθη για λόγους ασφαλείας.

«Δεν το κάναμε αυτό επειδή ο πρόεδρος Τραμπ μας το ζήτησε, το κάναμε αυτό επειδή πιστεύαμε ότι ήταν το σωστό που έπρεπε να γίνει. Υπάρχει μια ευρεία διεθνής στήριξη για τη δράση που αναλάβαμε», ανέφερε η Μέι, προτάσσοντας τη φερόμενη επίθεση με χημικά στην Ντούμα ως αιτία των επιδρομών.

«Είμαστε αποφασισμένοι να αποτρέψουμε τα χημικά όπλα»

Η Τερέζα Μέι τόνισε ότι η χώρα της είναι αποφασισμένη να αποτρέψει να γίνει κανονικότητα η χρήση χημικών όπλων.

«Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει για την αποφασιστικότητά μας να εγγυηθούμε ότι δεν μπορούμε να παρατηρούμε μια κατάσταση όπου η χρήση των χημικών όπλων γίνεται μια κανονικότητα», ανέφερε, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών για το εάν θα διατάξει νέες επιδρομές σε περίπτωση εκ νέου χρήσης χημικών.

Παράλληλα δήλωσε ότι η απόφαση της κυβέρνησης να συμμετάσχει στις επιδρομές του Σαββάτου χωρίς να θέσει το θέμα στο κοινοβούλιο, έγινε για λόγους ασφάλειας των επιχειρήσεων και από την ανάγκη μιας ταχείας αντίδρασης στα γεγονότα που εκτυλίσσονται στη Συρία.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων