Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Μεϊμαράκης: Ντρέπομαι πως κάποιοι με κατηγορούν λοιπόν για βαρονίες

Σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε ο έτερος υποψήφιος για την αρχηγία της ΝΔ, στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «αν δεν ήταν υποψήφιος ο Κυριάκος πιστεύω πως θα με στήριζε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης».

Ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι «ο Κυριάκος λέει ψηφίζετε Κυριάκο και όχι Μητσοτάκη και μπράβο του, αλλά είναι αδύνατο να κατηγορούμαι για την αναβίωση ενός τεχνητού διχασμού. Εγώ υπηρέτησα τις αρχές μου με οποιονδήποτε Πρόεδρο».

Αναρωτήθηκε για τον συνυποψήφιό του, «την πρώτη φορά που εξελέγη βουλευτής για ποιόν λόγο πέρα του ονόματός του εξελέγη» για να συμπληρώσει: «Τις ψήφους τις πήρα επειδή με λένε Καραμανλή; Δεν είναι αυτό προσβλητικό; Ντρέπομαι πως κάποιοι με κατηγορούν λοιπόν για βαρονίες και τέτοιου τύπου συζητήσεις δεν θα ξανακάνω».

Μιλώντας την Παρασκευή το βράδυ στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για τον δεύτερο γύρο των εκλογών, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε: «Αισθάνομαι πως βρίσκομαι σε μία ευγενή άμιλλα με τον κύριο Μητσοτάκη και ναι θεωρώ πως το αποτέλεσμα είναι ανοιχτό. Δεν θεωρώ το εαυτό μου ούτε φαβορί, ούτε outsider. Πλέον στις εκλογές υπάρχουν κάποια δεδομένα, όπως το εκλογικό σώμα το οποίο είναι συγκεκριμένο αλλά και τα εκλογικά κέντρα. Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει εύκολα αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να αναστραφεί».

HTML tutorial

Αναφερόμενος στην στήριξη που παρέχουν στον κύριο Μητσοτάκη οι κύριοι Γεωργιάδης και Τζιτζικώστας, είπε ότι «δεν με ανησυχεί αυτό το γεγονός καθώς αυτή είναι η θέση τους και αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως οι ψηφοφόροι είναι πρόβατα. Επίσης να γνωρίζετε πως ακόμη κι αν δεν εκλεγώ και πάλι φίλοι θα είμαστε. Δεν κάνω συναλλαγές ή άλλου τύπου συζητήσεις. Εγώ δεν έχω τον χρόνο να βρίσκομαι όπως οι κύριοι Γεωργιάδης και Μητσοτάκης 5 φορές την ημέρα στα κανάλια».

«Μου κάνει μάθημα αυτός που απείχε από την εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας;»

Δήλωσε επίσης ότι τόσο ο κύριος Μητσοτάκης όσο και ο κύριος Γεωργιάδης εφάρμοσαν τις πιο σκληρές πτυχές του μνημονίου, προσθέτοντας ότι δεν θεωρεί μεταρρύθμιση το να απολύεις από το δημόσιο ή τις καθαρίστριες και ο ίδιος είχε διαφωνήσει.

Για το εάν θεωρεί τον εαυτό του προσβεβλημένο από τα όσα έχουν ακουστεί από την πλευρά Μητσοτάκη, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανέφερε: «Θεωρώ προσβλητικό το γεγονός πως ακούγεται από την πλευρά Μητσοτάκη πως ο κύριος Μεϊμαράκης δεν έχει πρόταση. Πρόταση υπάρχει και την έχω αναλύσει από τη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Σεπτέμβριο.

»Το δεύτερο είναι πως κάποιοι μιλούν για την οργάνωση του κόμματος, ενώ είναι γνωστό πως προσωπικά από τα κομματικά απείχα από το 2009, ενώ ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος και το 2015 υπήρξε εκπρόσωπος του κόμματος, σήμερα λέει πως δεν του αρέσει η οργάνωση που υπηρέτησε.

»Επίσης θεωρώ ανεπίτρεπτο το γεγονός πως ενώ ήξερε ο κύριος Μητσοτάκης πως είχα προσωπικούς λόγους εχθές (προχθές) που δεν μου επέτρεψαν να είμαι στην Βουλή και γνωρίζει τις θέσεις μου για το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο εδώ και καιρό όλος ο κόσμος γνωρίζει πως θα ψήφιζα, βγήκε σήμερα (χθες) να ζητήσει με τρόπο άκομψο επίσημη τοποθέτησή μου. Μου κάνει δηλαδή μάθημα αυτός που απείχε από την εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας;»

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σημείωσε, κλείνοντας, πως δεν υπάρχει κανένα θέμα ενότητας. «Υπάρχει θέμα υπηρέτησης των αρχών μας. Αλλο τα πρόσωπα και άλλο η ενότητα. Στην Νέα Δημοκρατία όλοι είμαστε εθελοντικά, δεν μπορείς να εμποδίσεις κάποιον να φύγει εάν πιστεύει πως δεν αξιοποιείται».

πηγή: Τα Νέα

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων