Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Μειώθηκε η παραγωγή αυτοκινήτων στη Βρετανία τον Σεπτέμβριο

Η καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Η.Βασιλείου και της Ε.Ε έχει προκαλέσει προβληματισμό και νευρικότητα στις αυτοβιομηχανίες που έχουν εργοστάσια και  προμηθευτές στην Μ.Βρετανία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η παραγωγή αυτοκινήτων στη Βρετανία τον Σεπτέμβριο σημείωσε μείωση κατά 4,1%. Πρόκειται για την πέμπτη μηνιαία μείωση φέτος που εγείρει περισσότερα ερωτηματικά για τις επιπτώσεις που θα έχει το Brexit στις επιχειρήσεις και στους καταναλωτές.
Αλλά και οι πωλήσεις για τα αντίστοιχα αυτοκίνητα μειώθηκαν. Τον Σεπτέμβριο η μείωση στη ζήτηση για αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στη Βρετανία έφτασε το 14%.

Όσον αφορά το ευρωπαϊκό στρατόπεδο , οι εγγραφές νέων αυτοκινήτων υποχώρησαν κατά 2% το Σεπτέμβριο σε 1,43 εκατ. οχήματα και η  υποχώρηση αποδίδεται κατά ένα μέρος στη σύγκριση με τον περσυνό Σεπτέμβριο, καθώς πριν ένα χρόνο οι εγγραφές ανήλθαν σε ιστορικό υψηλό.

Τέλος για  τους πρώτους εννέα μήνες του 2017, οι εγγραφές νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 3,7% σε 11,7 εκατ. οχήματα, από 11,2 εκατ. το ίδιο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς. Από τις πέντε μεγαλύτερες αγορές, η Βρετανία ήταν η μοναδική που εμφάνισε πτώση.

HTML tutorial

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων