Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Μελέτη Yale: Τελικά οι άντρες ή οι γυναίκες κρατούν καλύτερα κοινωνικές αποστάσεις;

Έχετε παρατηρήσει ότι οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που βλέπετε να μην φορούν μάσκες η που περνούν ξυστά από εσάς στο δρόμο είναι άντρες; Μια ενδιαφέρουσα μελέτη του Πανεπιστημίου Yale της Νέας Υόρκης το επιβεβαιώνει: Η ασφάλεια από τον Covid είναι γένους θηλυκού.

Οι ερευνητές εγκαταστάθηκαν στα πεζοδρόμια της Νέας Υόρκης. του Νιου Χέιβεν, του Κονέκτικατ και του Νιου Τζέρσεϊ και κατάγραψαν τις συμπεριφορές των ανυποψίαστων περαστικών.

Ανέλυσαν επίσης τις κινήσεις των 15 εκατομμυρίων σημείων δεδομένων GPS κινητών τηλεφώνων και ρώτησαν 800 άτομα σχετικά με τις πρακτικές τους.

Διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες είναι πολύ πιο πιθανό να φορούν μάσκες, να κρατούν κοινωνικές αποστάσεις και να πλένουν τα χέρια τους, ενώ είναι επίσης πιο πιθανό να παραμείνουν στο σπίτι τους και να περιορίσουν την επαφή με την οικογένεια και τους φίλους τους. Οι γυναίκες είναι επίσης πιο πρόθυμες να ακολουθήσουν τις συμβουλές που προέρχονται από γιατρούς και από εμπειρογνώμονες.

Τα τηλεφωνικά δεδομένα σε εθνικό επίπεδο από τον Μάρτιο έως τον Μάιο έδειξαν ότι οι άντρες επισκέπτονται συχνότερα τα όχι απαραίτητα καταστήματα λιανικής, όπως εστιατόρια, σπα και γυμναστήρια ενώ κρατούν λιγότερο σχολαστικά τις κοινωνικές αποστάσεις.

Αυτά τα αποτελέσματα δεν προκαλούν έκπληξη στους ειδικούς της δημόσιας υγείας. «Προηγούμενη έρευνα πριν από την πανδημία έχει δείξει ότι οι γυναίκες επισκέπτονταν τους γιατρούς πιο συχνά και ακολουθούσαν τις συστάσεις τους περισσότερο από τους άνδρες. Δίνουν επίσης μεγαλύτερη προσοχή στις ανάγκες που σχετίζονται με την υγεία των άλλων», είπε στο fastcompany η επικεφαλής συγγραφέας Ιρμακ Ολκάσοϊ Οκτέν, μεταδιδακτορική ερευνητρια ψυχολογίας στη Νέα Υόρκη.

Συμπέρασμα; Οι ερευνητές προτείνουν ότι οι συστάσεις για τη δημόσια υγεία να στοχεύουν περισσότερο το ανδρικό κοινό.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων