Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Μελίντα Γκέιτς: Μετά το διαζύγιο έγινε πλουσιότερη κατά 3 δισ. δολάρια

H Μελίντα Γκέιτς είναι σύμφωνα με το Bloomberg, κατά 3 δισ. δολάρια πλουσιότερη από την ημέρα που ανακοινώθηκε το διαζύγιό της με τον Μπιλ Γκέιτς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, η Cascade επενδυτική, μια εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Μπιλ Γκέιτς, μετέφερε μετοχές από την εταιρεία Deere & Co. στην Μελίντα Γκέιτς, αυξάνοντας το συνολικό ποσό χρημάτων στον λογαριασμό της κατά 3 δισεκατομμύρια δολάρια, από την ημέρα που ανακοινώθηκε το διαζύγιο. H επενδυτική μετέφερε περίπου 2,24 εκατομμύρια μετοχές, αξίας 851 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αντίστοιχες κινήσεις ακολούθησαν, οι οποίες αφορούσαν σε μετοχές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Μεξικό, όπως η Cocacola, η Grupo Televisa και μετοχές αξίας 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Εθνικού Δικτύου Σιδηροδρόμων του Καναδά.

Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες εκτάρια γης, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού ράντσου του Μπάφαλο Μπιλ στο Γουαόμινγκ, που πρέπει κατά κάποιο τρόπο να μοιραστούν εν όψει της οριστικοποίησης των περιουσιακών στοιχείων του ζευγαριού μετά το διαζύγιο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς διαθέτουν κοινούς λογαριασμούς δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετοχές εταιρειών ανά τον κόσμο. Ακόμη, το ζευγάρι θα πρέπει να αποφασίσει πώς θα διαχειριστεί την τεράστια βίλα στη Νότια Καλιφόρνια.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων