Η Μελίσα Φουμέρο (Melissa Fumero) γνωρίζει τις τρομερές συνέπειες για την υγεία που μπορεί να προκύψουν όταν το στρες και το άγχος παραμείνουν ανεξέλεγκτα.
Όταν ήταν στο κολέγιο, η ηθοποιός έμαθε τη σημασία που έχει η υγεία της καρδιάς αφού ο πατέρας της υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση bypass. «Ο πατέρας μου πάσχει από καρδιακή νόσο», εξηγεί η Φουμέρο σε συνέντευξή της στο Variety. «Ήμασταν πολύ τυχεροί που δούλευε στο Μανχάταν, οπότε περπατούσε χιλιόμετρα την ημέρα. Αυτό του έσωσε τη ζωή».
Η Φουμέρο μοιράζεται τις εμπειρίες της και της οικογένειάς της για τις καρδιακές παθήσεις στο πλαίσιο υποστήριξης της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας με στόχο να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει το άγχος στη συνολική σωματική υγεία.
Αναλογιζόμενη την παιδική της ηλικία, η Φουμέρο λέει ότι η ενέργεια, ένα «βουητό» που ένιωθε σε όλο της το σώμα και η αίσθηση του παλμού της καρδιάς της συνήθως την εκλάμβανε ως ένα κύμα αδρεναλίνης και ως κάτι το απολύτως φυσικό.
Σε ηλικία 8 ετών, η ηθοποιός επικεντρώθηκε στα μαθήματα χορού και είχε εμμονή με τους αγαπημένους της σταρ της ποπ. Η σχέση της με τις τέχνες ως παιδί ήταν μια «μεταμφιεσμένη ευλογία», λέει, «γιατί από πολύ μικρή ηλικία είχα μια διέξοδο».
Στην εφηβεία αναγνώρισε πως αυτό το «βουητό» που ένιωθε εκδηλώνονταν ως άγχος και στρες. «Υπήρχαν στιγμές που επηρέαζε την απόδοσή μου», λέει. «Έλεγα: Πρέπει να βρω πράγματα που να με αποσπούν πριν βρεθώ μπροστά σε κοινό ή βγω στη σκηνή, γιατί αυτό αρχίζει πραγματικά να με ελέγχει και νομίζω ότι θα έπρεπε να είναι το αντίστροφο. Έπρεπε πραγματικά να καταλάβω μόνη μου τι συμβαίνει».
Στη συνέχεια, στα 20 της χρόνια, το άγχος επηρέασε την υποκριτική της. «Ήταν μια δύσκολη φάση. Μια σπουδαία φάση της ζωής μου, αλλά και μια δύσκολη φάση», λέει, αναπολώντας την πρώτη της επαγγελματική δουλειά στη βιομηχανία του θεάματος.
«Αυτή ήταν η στιγμή που ένιωσα σωματικά το μεγαλύτερο άγχος, όσον αφορά τον κακό ύπνο, το να βρίσκω μερικές από αυτές τις όχι και τόσο σπουδαίες συνήθειες να στηρίζομαι και να είμαι πολύ καλή στο να αποσπάω την προσοχή μου για να μην ασχολούμαι με πράγματα που ήταν δύσκολα», λέει. Θυμήθηκε επίσης ότι αναρωτιόταν: «Ποιοι είναι οι μηχανισμοί που αντιμετωπίζω; Υπάρχουν καλύτεροι εκεί έξω;».
Τώρα στα 40 της χρόνια κάνει γιόγκα και διαλογισμό για να διαχειριστεί το άγχος, αποκαλεί την τελευταία δεκαετία της ζωής μια «διασκεδαστική φάση προσωπικών και επαγγελματικών πραγμάτων που συνδυάζονται με έναν πραγματικά υπέροχο τρόπο. Ήταν επίσης όταν κατάλαβα πόσο σημαντική είναι η φροντίδα του εαυτού μου και έδωσα προτεραιότητα στον εαυτό μου για να είναι ο καλύτερος, επαγγελματικά και προσωπικά, για τους ανθρώπους στη ζωή μου».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: ertnews.gr