Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Μένει ο Σήφης, φεύγει ο Ολιβιέ Μπερά!

Σε άλλο ένα τετ – α – τετ βγήκε νικητής ο Σήφης που αντιμετώπισε τον διάσημο «γητευτή» κροκοδείλων, Ολιβιέ Μπερά, και τον έκανε να φύγει από τη Κρήτη χωρίς να κερδίσει το στοίχημα που είχε θέσει. Ο Ολιβιέ Μπερά ήρθε στην Κρήτη με μόνο σκοπό να παγιδεύσει τον Σήφη και να τον βγάλει από το Φράγμα Ποταμών όπου και έχει βρει καταφύγιο. Ωστόσο, οι προσπάθειες που έκανε κατά την δεύτερη επίσκεψή του ο κ. Μπερά έπεσαν στο κενό.

Σήφης vs Μπερά σημειώσατε ένα

Την περασμένη Κυριακή ο Ολιβιέ Μπερά επέστρεψε στην Κρήτη για να κερδίσει «το στοίχημα της ζωής του» όπως ο ίδιος το αποκάλεσε που δεν είναι άλλο από την παγίδευση του Σήφη. Ωστόσο, κατά την πρώτη επιχείρηση που έκανε ο κροκόδειλος ξεγλιστρούσε πάλι σαν… χέλι.

Οι 4 προσπάθειες και το κρυφτό

Οι προσπάθειες όμως δεν σταμάτησαν την Κυριακή. Για τα επόμενα τρία βράδια ο Ολιβιέ Μπερά μαζί με τους ειδικούς της Κρήτης αλλά και τον συνεργάτη του από τη Γαλλία έπαιρναν τις βάρκες τους, τα σκοινιά τους αλλά και τα δίχτυα τους και έμπαιναν στη λίμνη του Φράγματος Ποταμών για να πιάσουν τον Σήφη.

«Πηγαίναμε για τέσσερα βράδια συνεχόμενα. Τα δύο πρώτα είδαμε τον κροκόδειλο και τον πλησιάσαμε ενώ καταφέραμε κάποια στιγμή να του περάσουμε τα σκοινιά. Δυστυχώς όμως μας ξέφυγε», δήλωσε στο cretapost, ο ερπετολόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, Πέτρος Λυμπεράκης.

Τα δύο επόμενα βράδια όμως, ο Σήφης είχε… εξαφανιστεί από τους ειδικούς.

«Οι δύο τελευταίες επιχειρήσεις που στήσαμε δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα καθώς ο κροκόδειλος είχε μάλλον φοβηθεί και δεν τον είδαμε καθόλου», εξηγεί ο κ. Λυμπεράκης.

Φεύγει ο Μπερά με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψει

Σήμερα το βράδυ ο Ολιβιέ Μπερά μαζί με τον συνεργάτη του από τη Γαλλία αναχωρούν από την Κρήτη καθώς έχουν βεβαρυμένο πρόγραμμα σε άλλες χώρες του κόσμου.

«Ο κ. Μπερά σήμερα φεύγει από τη Κρήτη γιατί έχει πιεσμένο πρόγραμμα. Σύμφωνα όμως με τα όσα μας είπε, θα έχουμε και πάλι επικοινωνία μαζί του ενώ αν δεν καρποφορήσουν οι δικές μας προσπάθειες τότε υπάρχει το ενδεχόμενο να ξανάρθει», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Λυμπεράκης τονίζοντας παράλληλα ότι οι ειδικοί της Κρήτης θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις παγίδευσης.

«Εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για να τον παγιδεύσουμε αλλά σε άτακτα χρονικά διαστήματα. Πλέον κροκόδειλος φαίνεται ότι έχει φοβηθεί και δεν εμφανίζεται τόσο συχνά στη λίμνη», ανέφερε ο ερπετολόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.

Ασφαλιστικά μέτρα για να μείνει ο κροκόδειλος

Την ώρα που οι προσπάθειες των ειδικών συνεχίζονται, εννέα Ρεθυμνιώτες έχουν βάλει «σκοπό της ζωής τους» να παραμείνει ο Σήφης στη λίμνη του Φράγματος Ποταμών. Μάλιστα, αύριο – σύμφωνα με δημοσίευμα του cretapost.gr, αναμένεται να βρεθούν στα δικαστήρια και να καταθέσουν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για να μην φύγει ο Σήφης από τη λίμνη. Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι θα πρέπει να παραμείνει στο σημείο και προτείνουν στους φορείς να αξιοποιήσουν την περιοχή και να «χρησιμοποιήσουν» τον Σήφη ως αξιοθέατο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων