Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Μένουν 25 μέρες για τις φορολογικές δηλώσεις – Λείπει το 70%!

Μόλις τρεις στους δέκα φορολογούμενους έχουν υποβάλει φορολογικές δηλώσεις σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Απομένουν 25 μέρες για την υποβολή περισσότερων από 4 εκατ. φορολογικών δηλώσεων καθώς μέχρι τις 2 Ιουνίου, όπου έγινε η τελευταία επικαιροποίηση των στοιχείων από την ΑΑΔΕ είχαν υποβληθεί 1.916.974 δηλώσεις Ε1, από το σύνολο των 6 περίπου εκατομμυρίων που αναμένεται να υποβληθούν.

Τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα σε ότι αφορά τις δηλώσεις Ε3, αφού μόνο το 20% των δηλώσεων έχουν υποβληθεί και ειδικότερα 294.038 ενώ σε ότι αφορά τις δηλώσεις Ε2 μέχρι την περασμένη Παρασκευή 865.588 υπόχρεοι τις είχαν υποβάλει.

Η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις λήγει την Παρασκευή 30 Ιουνίου και από το υπουργείο Οικονομικών έχει αποσαφηνιστεί ότι δεν θα δοθεί παράταση.

Ωστόσο, το αν θα δοθεί ή όχι ολιγοήμερη σιωπηρή παράταση θα εξαρτηθεί από τον ρυθμό υποβολής φορολογικών δηλώσεων με δεδομένο ότι το σύστημα taxis έχει συγκεκριμένες δυνατότητες υποδοχής δηλώσεων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων