Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Mercedes-AMG GT Black Series: Η πιο επιθετική και πιο δυνατή Mercedes-AMG παραγωγής

Πολλοί θεωρούν πως η σειρά Black Series θα είναι η αποχαιρετιστήρια της σημερινής γενιάς της Mercedes-AMG GT πριν δώσει τη σκυτάλη στο διάδοχό της κάπου κοντά στο 2022. Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για την πιο εντυπωσιακή και σκληροπυρηνική έκδοση του γερμανικού supercar έως σήμερα που κάνει μια σαφή επίδειξη ισχύος των δυνατοτήτων της Mercedes-AMG. Το εντυπωσιακό στοιχείο της Black Series είναι ο σημαντικά αναβαθμισμένος 4.0 V8 twin-turbo της AMG που έχουμε δει σε αρκετά μοντέλα της εταιρίας και όχι μόνο καθώς είναι ο ίδιος που βρίσκουμε και στις σύγχρονες Aston Martin.

Ωστόσο εδώ είναι στην πιο δυνατή εκδοχή που τον έχουμε δει ποτέ καθώς φθάνει τους 720 ίππους και τα 81,5 χλγμ. ροπής. Για να γίνει βέβαια κάτι τέτοιο δυνατό έχουν γίνει εκτεταμένες επεμβάσεις καθώς έχει τοποθετηθεί νέος στρόφαλος, νέοι εκκεντροφόροι, μεγαλύτερα turbo και intercoolers ενώ πιο ελεύθερο είναι το σύστημα εξαγωγής. Οι επιδόσεις της νέας AMG GT Black Series είναι αναμενόμενο να κόβουν την ανάσα καθώς το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 3,2’’ ενώ η τελική ταχύτητα φθάνει τα 325 χλμ./ώρα.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στη μείωση του βάρους με τη χρήση ανθρακονημάτων να έχει επεκταθεί σε πολλά τμήματα του αμαξώματος αλλά και σε μηχανικά μέρη. Έτσι από ανθρακονήματα είναι κατασκευασμένα τα περισσότερα αεροδυναμικά βοηθήματα, η οροφή και η πίσω πόρτα, ο άξονας μετάδοσης, πολλές ενισχύσεις του πλαισίου αλλά και η μπροστινή αντιστρεπτική. Επιπλέον τα φρένα είναι κεραμικά ενώ η ανάρτηση έχει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα coilover αμορτισέρ ενώ είναι δυνατή η χειροκίνητη ρύθμιση του κάμπερ εμπρός και πίσω όπως και της σκληρότητας της πίσω αντιστρεπτικής. Μάλιστα η Michelin έχει εξελίξει μια έναν ειδικό τύπο των Pilot Sport Cup 2 R ειδικά για την GT Black Series ο οποίος μάλιστα προσφέρεται με πιο μαλακή ή πιο σκληρή γόμα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων