Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Mercedes R-Class: Επανέρχεται με ηλεκτρικό κινητήρα

Η Mercedes-Benz R-Class είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα μοντέλα που έχει δημιουργήσει η γερμανική εταιρία. Συνδύαζε την πρακτικότητα και του χώρους ενός MPV με την πολυτέλεια λιμουζίνας όμως εν τέλει το κοινό δεν την αγκάλιασε με αποτέλεσμα η φτωχή εμπορική της πορεία να οδηγήσει και στον τερματισμό της.
Ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής, ο Emre Husmen, εμπνεύστηκε από αυτή για να δημιουργήσει ένα σχεδιαστικό πρωτότυπο, την Mercedes-Benz EQR. Όπως μαρτυρά το όνομα αποτελεί μια αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του μεγάλου MPV το οποίο όμως μαζί με την αλλαγή τεχνολογικού πρόσημου διαφοροποιείται και σχεδιαστικά ακολουθώντας τη λογική ενός σπορτίφ shooting-brake.

Ο σχεδιαστής έχει δώσει ένα άκρως επιθετικό στυλ με έντονες καμπύλες και δυναμικές αναλογίες στις οποίες ξεχωρίζουν οι φουσκωμένοι θόλοι, οι πολύ μικρές γυάλινες επιφάνειες και φυσικά το μικρό ύψος. Χαρακτηριστικά είναι επίσης τα εμπρός φώτα LED σε σχήμα boomerang τα οποία χαρίζουν μια μοναδική οπτική υπογραφή στην EQR. Σαφώς και ένα μοντέλο με τόσο έντονο και επιθετικό ύφος θα μπορούσε να φέρει τα σήματα της AMG καθώς είναι δεδομένο πως αργά ήγρήγορα το τμήμα υψηλών επιδόσεων της Mercedes-Benz θα μπει στο παιχνίδι των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων