Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Μέρκελ: Η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ενδέχεται να καθορίσει την επιβίωση της ΕΕ

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε σήμερα ότι ο τρόπος που θα αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό ζήτημα στην ΕΕ ενδέχεται να είναι καθοριστικής σημασίας για την επιβίωση του μπλοκ.

Μιλώντας στο γερμανικό κοινοβούλιο για πρώτη φορά μετά την σύγκρουσή της με τον υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, η Μέρκελ προσπάθησε να αδράξει την ευκαιρία για να δείξει ότι κρατά στιβαρά στα χέρια της τα ηνία της εξουσίας. Υπογράμμισε ότι η συμφωνία που πέτυχε την περασμένη εβδομάδα στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών γεφυρώνει τις διϊστάμενες απόψεις και τα αλληλοσυγκρουόμενα ενίοτε συμφέροντα των κρατών μελών.

«Ο τρόπος που θα χειριστούμε το μεταναστευτικό θα αποφασίσει κατά πόσον η Ευρώπη θα συνεχίσει να υπάρχει στο μέλλον», τόνισε σε μια φορτισμένη συνεδρίαση, όπου η επικεφαλής της ΚΟ της ακροδεξιάς αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Άλις Βάιντελ την κάλεσε να παραιτηθεί.

Η Μέρκελ επεσήμανε ότι η η ΕΕ πρέπει να προσφέρει στους κατοίκους της μια ενιαία στάση αναφορικά με τη μετανάστευση, η οποία θα είναι νομικά σωστή και ρεαλιστική προκειμένου να μην τους αποξενώσει.

«Πρέπει να οριστεί ένα σύστημα για κάθε είδους μετανάστευση, ώστε οι άνθρωποι να έχουν την εντύπωση ότι διατηρείται ο νόμος και η τάξη», πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος υπογραμμίζοντας ότι η ίδια τόνισε στη σύνοδο την ανάγκη καλύτερης προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης και σύναψης εταιρικών σχέσεων με αφρικανικά κράτη για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης.

«Η μετανάστευση είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που απαιτεί παγκόσμια λύση», είπε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων

spot_img