Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Μέρκελ: Η νέα η κυβέρνηση θα ξεκινήσει γρήγορα δουλειά στο όνομα της Ευρώπης

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δεσμεύθηκε ότι η γερμανική κυβέρνηση που θα σχηματισθεί θα αρχίσει γρήγορα δουλειά για να αντιμετωπίσει στις προκλήσεις από τις οποίες δοκιμάζεται η Ευρωπαϊκή Ενωση, έπειτα από πολιτική παράλυση μηνών στη Γερμανία.

«Περί τους έξι μήνες μετά τις εκλογές (της 24ης Σεπτεμβρίου), οι ψηφοφόροι έχουν το δικαίωμα να περιμένουν κάτι να γίνει επιτέλους», δήλωσε η κ. Μέρκελ, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας με την οποία το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας (SPD) αποδέχθηκε να συγκυβερνήσει με τις δύο κεντροδεξιές χριστιανικές ενώσεις (CDU – CSU).

«Διαπιστώνουμε κάθε μέρα ότι υπάρχει η ανάγκη για την φωνή της Ευρώπης και ότι μία ισχυρή φωνή της Γερμανίας, στο πλευρό της Γαλλίας και των άλλων κρατών μελών, είναι αναγκαία», δήλωσε η καγκελάριος πριν από τη συνεδρίαση της ηγεσίας της Χριστιανικής Δημοκρατικής Ενωσης (CDU) στο Βερολίνο.

Αναφέρθηκε σε σειρά θεμάτων όπως το διεθνές εμπόριο με φόντο την αντιπαράθεση με τον Ντόναλντ Τραμπ, η αύξηση της ισχύος της Κίνας, «ο πόλεμος και η ειρήνη» στη Συρία, όπου η φωνή της Ευρώπης δεν ακούγεται, ενώ αναγνώρισε τις συνέπειες της προσφυγικής κρίσης που αποσταθεροποίησε την Ευρωπαϊκή Ενωση και κράτη – μέλη της.

Η κ. Μέρκελ, η οποία αναμένεται να ανακηρυχθεί επισήμως καγκελάριος για τέταρτη θητεία στις 14 Μαρτίου από τους βουλευτές στην Ομοσπονδιακή Δίαιτα (Μπούντεσταγκ), κάτω σώμα του γερμανικού κοινοβουλίου, βρέθηκε αντιμέτωπη με άνευ προηγουμένου στην σύγχρονη γερμανική ιστορία πολιτικό αδιέξοδο μετά τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες άφησαν τη χώρα χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων

spot_img