Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Μέρκελ: Ούτε σεντ στην Ελλάδα χωρίς μεταρρυθμίσεις

Η Ελλάδα δεν θα λάβει ούτε ένα σεντ στο πλαίσιο διεθνούς στήριξης εάν δεν προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, φέρεται να δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

«Ακολουθούμε μια πολιτική σταθεροποίησης του ευρώ, η οποία βασίζεται στην εκτίμηση ότι το ευρώ είναι θετικό για τη χώρα μας, για την απασχόληση και την ευημερία. Για αυτό υποστηρίζουμε τη διάσωση του ευρώ», δήλωσε η Μέρκελ μιλώντας στην Κάτω Βουλή της χώρας της, κατά την τελευταία κοινοβουλευτική συνεδρίαση ενόψει των εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου.

«Βασίζουμε τις δράσεις μας στην αρχή του quid pro quο», είπε η Μέρκελ και συμπλήρωσε: «Δεν θα δοθεί ούτε ένα σεντ στον ελληνικό λαόεάν οι Έλληνες δεν προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις. Διαφορετικά δεν υπάρχει νόημα να θα δείξουμε αλληλεγγύη για το τίποτα».

Η Ελλάδα αποτελεί βασικό θέμα στις γερμανικές εκλογές, με τον Γερμανό υπουργό Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να παραδέχεται ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί τρίτο πακέτο διάσωσης, προκειμένου να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό και το ποσό των 11 δις ευρώ δεν είναι μη ρεαλιστικό.

Η Μέρκελ από την πλευρά της είναι πιο επιφυλακτική, επαναλαμβάνοντας συνεχώς πως είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τρίτο πακέτο διάσωσης, ενώ η Γερμανία αντιτίθεται σθεναρά σε δεύτερη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων