Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Μέρκελ: Ξεκίνησε η μάχη για τη διαδοχή της – Το φαβορί στις δημοσκοπήσεις

Απόψε ξεκινά επίσημα η μάχη για τη διαδοχή της Μέρκελ.

Με τη συμμετοχή των δύο υποψηφίων για το χρίσμα, του ‘Αρμιν Λάσετ και του Μάρκους Ζέντερ, στην αποψινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), ξεκινά και επίσημα η «μάχη» για την ανάδειξη του υποψηφίου, ο οποίος θα αναλάβει να οδηγήσει τα κόμματα της κεντροδεξιάς στις πρώτες μετά την «εποχή Μέρκελ» εκλογές.

Μπορεί παραδοσιακά την αρχηγία της ένωσης να έχει το μεγάλο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU), αλλά η υποψηφιότητα του Ζέντερ από τους Χριστιανοκοινωνιστές κερδίζει στο πεδίο των δημοσκοπήσεων.

Οι δύο υποψήφιοι προσπαθούν να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους υποστηρικτές και να πείσουν ότι μπορούν να οδηγήσουν την Χριστιανική Ένωση σε νίκη στις επερχόμενες εκλογές.

HTML tutorial

Ο κ. Λάσετ στηρίζεται, όπως φαίνεται, κυρίως στην παλιά φρουρά της παράταξης, αλλά και στους κομματικούς μηχανισμούς. Υπέρ του έχουν μέχρι τώρα εκφραστεί ο Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος θεωρεί ότι ο Καγκελάριος δεν μπορεί παρά να προέρχεται από το «μεγάλο» κόμμα της Ένωσης, το CDU, όπως και ο Πρωθυπουργός της Έσσης Φόλκερ Μπουφιέ.

Υπέρ της υποψηφιότητας του αρχηγού του CDU τάχθηκε όμως και ο αντίπαλός του στο Συνέδριο και μεγάλος «χαμένος», ο Φρίντριχ Μερτς. Επιπλέον, στο πλευρό του κ. Λάσετ έχουν ταχθεί οι τοπικές οργανώσεις του Σλέσβιγκ-Χολστάιν, της Κάτω Σαξονίας και της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων