Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

Μέσω Instagram θα «κλέβει» το Facebook τις φωτογραφίες μας

Την οργή των φανατικών «φίλων» του Instagram έχουν πυροδοτήσει οι καινούριοι όροι χρήσης του προγράμματος, οι οποίοι θα επιτρέπουν την ελεύθερη πώληση των φωτογραφιών εκατομμυρίων χρηστών.

Την ίδια στιγμή, οι αλλαγές θα επιτρέψουν στο Instagram να διακινεί φωτογραφικό υλικό με αποδέκτη την μαμά-εταιρεία, δηλαδή το Facebook, και εν συνεχεία να το αξιοποιεί εμπορικά προσφέροντας το -με το αζημίωτο, φυσικά- σε διαφημιστικές εταιρείες.

Σημειώνεται ότι, η αλλαγή πολιτικής εκ μέρους του Instagram έρχεται στον απόηχο της εξαγοράς του από το Facebook έναντι του γιγαντιαίου ποσού του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. Άλλωστε, η ίδια η αντιπρόεδρος του Facebook Κάρολιν Έβερσον υποστήριξε νωρίτερα το Δεκέμβριο ότι η επιχείρηση αναζητά τρόπους για να καταστήσει το Ιnstagram μια επικερδή υπόθεση.

Προς το παρόν, η κίνηση του Instagram έχει προκαλέσει σάλο στους κύκλους του διαδικτύου, ενώ ποικίλα σχόλια περί παραβίασης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων συνοδεύουν τις εξελίξεις. Μάλιστα, ένας χρήστης του προγράμματος επεσήμανε ότι οι αλλαγές στην πολιτική του Instagram θα αποτελέσουν την «ταφόπλακα» του.

Εν τω μεταξύ, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι νέες αλλαγές θα πλήξουν ανεπανόρθωτα την φήμη του Facebook, ενώ προβλέπουν ακόμη ότι μερίδα των υποστηρικτών του θα αποξενωθεί από την εν λόγω υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων