Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Μέσω twitter θα απαντούν οι ΗΠΑ στην Αλ Κάιντα!

Μέσω του διαδικτύου και των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ότι θα απαντήσει το υπουργείο της στην προπαγάνδα της Αλ Κάιντα και άλλων ισλαμιστικών οργανώσεων.

Η Κλίντον, η οποία θα αποχωρήσει από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τις επόμενες ημέρες, τόνισε στη διάρκεια κατάθεσής της στο Κογκρέσο για την επίθεση στη Βεγγάζη, πως το υπουργείο θα συστήσει «δύο υπηρεσίες κατά του εξτρεμισμού» στο διαδίκτυο, ειδικά μέσω Twitter.

«Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πολύ χρήσιμα εργαλεία», επισήμανε ο Κλίντον. Διευκρίνισε επίσης πως «ένας επιχειρησιακός πυρήνας, μέσα στο υπουργείο, θα προσπαθήσει να απαντήσει στην προπαγάνδα της αλ Κάιντα και των τζιχαντιστών». Για παράδειγμα, αν οι εξτρεμιστές ισλαμιστές «δημοσιοποιήσουν ένα βίντεο στο οποίο θα δείχνουν ότι οι Αμερικανοί είναι απαίσιοι, εμείς θα δημοσιοποιούμε ένα βίντεο που θα δείχνει πόσο απαίσιοι είναι εκείνοι», τόνισε η αμερικανίδα ΥΠΕΞ.

Η αμερικανίδα υπουργός έκανε μια ιστορική αναφορά «στον αγώνα κατά του κομμουνισμού και της Σοβιετικής Ένωσης στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, όταν επικοινωνούσαμε με τους εραστές της ελευθερίας στο Σιδηρούν Παραπέτασμα μέσω των μέσων ενημέρωσης. Η πρόκληση είναι παρόμοια ακόμα και αν ο κόσμος είναι διαφορετικός».

Η απόφαση αυτή ασφαλώς καταδεικνύει τη δύναμη των social media στον σύγχρονο κόσμο και το πόσο σημαντικό είναι τελικά να μπορεί κανείς να δώσει και να κερδίσει μάχες στο διαδίκτυο.

ΥΓ: Εμείς άραγε ως χώρα δεν έχουμε ανάγκη να απαντήσουμε σε διάφορες επιθέσεις που δεχόμαστε από διάφορα μέτωπα; Δεν υπήρξε η Ελλάδα θύμα προπαγάνδας; Γιατί δεν υπήρξαν μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης στον κόσμο των social media με οργανωμένη στρατηγική για την εικόνα της χώρας.; Αλλά τι ψάχνουμε να βρούμε τώρα; Εδώ ασχολούμαστε με το twitter του Κεδίκογλου και του Σκουρλέτη.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων