Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022

Μετά τη συνάντηση με τον Τσίπρα, ο Προβόπουλος σε ρόλο Παπαδήμου, αν προκύψει μεταβατική κυβέρνηση

Γράφει ο Στάθης Παλαιολόγος

Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιώργο Προβόπουλο, το απόγευμα της Τρίτης, στη Βουλή δεν είχε μόνο οικονομικό περιεχόμενο. Όπως πληροφορείται το Press-gr, είχε και πολιτικό.

Το παρασκήνιο οργιάζει από τις προσπάθειες να δημιουργηθεί μεταβατική κυβέρνηση για να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας και να μην γίνουν τώρα εκλογές. Αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη στάση που θα κρατήσουν οι Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας, αν θα το δεχτούν.

Ήδη οι πιέσεις είναι τεράστιες ενώ ταυτόχρονα οι δύο αρχηγοί παίζουν κι ένα παιχνίδι τακτικής για το ποιος θα χρεώσει στον άλλο τις εξελίξεις.

Αρκετοί πιστεύουν ότι την τελευταία στιγμή μπορεί να προκύψει αυτό το μεταβατικό σενάριο και οι εκλογές να συμφωνηθούν για τον Μάιο. Και ποιος μπορεί να αναλάβει πρωθυπουργός μιας τέτοιας κυβέρνησης ειδικού σκοπού, όπως ήταν για μερικούς μήνες ο Λουκάς Παπαδήμος το 2012; Ο κ. Προβόπουλος…

Το σίγουρο είναι ότι σήμερα ο κ. Τσίπρας, με την πρόσκληση που του απηύθυνε, τον νομιμοποίησε κι έκανε το πρώτο βήμα αποδοχής του σε έναν τέτοιο ρόλο. Αν θα γίνουν και τα επόμενα βήματα, θα φανεί τις επόμενες ημέρες…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων