Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Μετά τη Συρία, η Τουρκία συνεχίζει το προκλητικό παιχνίδι και στο Αιγαίο

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Αν είχε λίγο τολμηρό χιούμορ η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να κάνει κάποιο tweet στο οποίο να αναρωτιέται να πρέπει να παραδειγματιστούμε από τον «δυναμικό» τρόπο με τον οποίο οι Τουρκία φυλά τον εναέριο χώρο της και να ρίξουμε εχθές κάνα δυο F16.

Μία τετράδα τουρκικών F-16 στις 15:25 παραβίασε τον εθνικό μας εναέριο χώρο επάνω από τους Φούρνους, ενώ ένα άλλο ζευγάρι τουρκικών μαχητικών παραβίασε τον εναέριο χώρο μας επάνω από τα νησιά Μακρονήσι και Ανθρωποφάγοι και στη συνέχεια πέρασε πάνω από το Αγαθονήσι.
Σχηματισμός 6 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, F-16, παραβίασε στις 15:01 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ Λέσβου και Χίου.

Ο σχηματισμός, αφού διασπάστηκε σε 4 και 2 αεροπλάνα αντίστοιχα, παραβίασε τον εθνικό μας εναέριο χώρο ως ακολούθως:
– στις 15:25 στους Φούρνους στα 4.000 πόδια
– στις 15:27 δύο αεροπλάνα επάνω από το Μακρονήσι και Ανθρωποφάγοι του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων, στα 8.500 πόδια και 8.200 πόδια αντίστοιχα και στις 15:29 στο Αγαθονήσι, στα 8.100 πόδια

Ακολούθως, εξήλθαν του FIR ΑΘΗΝΩΝ τα 4 αεροπλάνα στις 15:28 και τα 2 αεροπλάνα στις 15:30 αντίστοιχα, νοτίως της Σάμου.

Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναγνωρίσθηκε και αναχαιτίσθηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

Μιλάμε για σχηματισμό έξι μαχητικών. Έξι τουρκικών F16, που μόνο ένα μήνυμα στέλνουν: Με την οικονομία σας να κρέμεται σε μία ευρωπαϊκή κλωστή, με Ευρώπη και ΗΠΑ να μας στηρίζουν απόλυτα στο παιχνίδι μας με τη Ρωσία και το ISIS και με τις κοινές περιπολίες στο Αιγαίο να είναι ακόμη πάνω στο τραπέζι, είμαστε έτοιμοι να περιδιαβαίνουμε πολύ συχνά το Αιγαίο. Από θάλασσα και αέρα.

με πληροφορίες από Ημερησία

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων