Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Μετά την 1η Σεπτεμβρίου ξανά οι πλειστηριασμοί

Από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν ξανά οι πλειστηριασμοί, δήλωσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Κράνης.   Ενημερώνοντας τη Βουλή σχετικά με την επιστροφή της Δικαιοσύνης στην κανονικότητα, ο υφυπουργός επανέλαβε ότι οι πλειστηριασμοί έχουν ματαιωθεί έως τις 31 Ιουλίου. «Καθώς μεσολαβούν οι διακοπές του Αυγούστου, οι πλειστηριασμοί τοποθετούνται από 1η Σεπτεμβρίου και μετά», συμπλήρωσε ο κ. Κράνης.

Νωρίτερα, ο Κώστας Τσιάρας, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, εμφανίστηκε ανοιχτός σε βελτιωτικές τροποποιήσεις των διατάξεων για τη νομική βοήθεια σε ποινικές υποθέσεις.

«Ως προς το ζήτημα της νομικής βοήθειας, αντιλαμβάνομαι τον προβληματισμό που εστιάστηκε σε τρία ζητήματα: ποια θα πρέπει να είναι η εμπειρία των δικηγόρων που θα συμμετέχουν στη νομική βοήθεια, ποιο πρέπει να είναι το ύψος των εισοδημάτων των ανθρώπων που δικαιούνται τη νομική βοήθεια και ποιο θα έπρεπε να είναι το ύψος της ετήσιας αμοιβής των δικηγόρων οι οποίοι εντάσσονται στη διαδικασία της νομικής βοήθειας», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Ακούω με μεγάλο ενδιαφέρον ότι θα έπρεπε να μην είναι υποχρεωτικές οι 10 παραστάσεις δικηγόρων, για να δικαιούνται εγγραφής σε κατάσταση συνηγόρων νομικής βοήθειας. Θεωρώ ότι όντως θα μπορούσαμε να περιορίσουμε κατά το ήμισυ τις αναγκαίες παραστάσεις που πρέπει να έχει κάποιος δικηγόρος προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα της νομικής βοήθειας. Δηλαδή, να προσδιορίσουμε ένα μίνιμουμ τουλάχιστον 5 παραστάσεων», συμπλήρωσε ο κ. Τσιάρας και σημείωσε ότι προβλέπεται η δυνατότητα σεμιναρίων για καλύτερη γνώση όλων των δικονομικών διαδικασιών μιας ποινικής δίκης.

Σε ό,τι αφορά στα εισοδηματικά κριτήρια για να είναι κάποιος δικαιούχος νομικής βοήθειας σε ποινικές υποθέσεις, ο υπουργός ανέφερε ότι θα μπορούσε να προσδιοριστούν στα 10.000 ευρώ ετήσιο οικογενειακό εισόδημα. Ως προς το ετήσιο πλαφόν αμοιβής για δικηγόρο ή συνήγορο νομικής βοήθειας μπορεί να προσδιοριστεί, από τα 20.000 ευρώ που προβλεπόταν αρχικά, στα 15.000 ευρώ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων