Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

Μετάλλαξη Όμικρον: Μετά τα μέτρα έρχονται και τα τσουχτερά πρόστιμα στην Ευρώπη

Εκτός από τα μέτρα για τη διασπορά της Όμικρον, αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες ετοιμάζονται να επιβάλλουν και τσουχτερά πρόστιμα σε όσους δεν εμβολιάζονται ή μπαίνουν χωρίς μάσκα ή υγειονομικό πάσο στα Μέσα Μεταφοράς.

Ο μελλοντικός καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς δήλωσε σήμερα Τρίτη ότι είναι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά της Covid-19 για την αναχαίτιση της έξαρσης των μολύνσεων στη χώρα του. Εξετάζεται κυρίως το κλείσιμο των μπαρ και των νυχτερινών κέντρων, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Στην Αυστρία οι αρνητές του εμβολιασμού από το Φεβρουάριο θα λαμβάνουν αρχικά δύο κλήσεις να παρουσιαστούν στις αρχές, εάν δεν εμφανιστούν θα αντιμετωπίζουν πρόστιμο 3.600 ευρώ ή κράτηση 4 εβδομάδων, ενώ το πρόστιμο θα διπλασιάζεται σε περίπτωση επίμονης άρνησης, σύμφωνα με προσχέδιο του νομοσχεδίου που διέρρευσε στον Τύπο. Εξαιρέσεις θα γίνονται μόνο για ιατρικούς λόγους, έγκυες και παιδιά κάτω των 12 ετών.

Στη Βρετανία, όσοι αρνούνται να φορέσουν προστατευτική μάσκα όταν βρίσκονται σε μέσα μαζικής μετακίνησης θα βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμο 200 λιρών, το οποίο διπλασιάζεται σε περίπτωση δεύτερη υποτροπής, και τετραπλασιάζεται στις 800 λίρες για κάθε περαιτέρω παράβαση, σύμφωνα με την εφημερίδα Τέλεγκραφ.

Παράλληλα, στην Ιταλία, από τις 6 Δεκεμβρίου όποιος εντοπίζεται μέσα σε μέσα αστικής μετακίνησης χωρίς αρνητικό τεστ κορωνοϊού ή υγειονομικό πάσο, θα καλείται να πληρώσει πρόστιμο από 600 έως 1.000 ευρώ. Οι έλεγχοι θα γίνονται από υπαλλήλους των συγκοινωνιών, αλλά και καραμπινιέρους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων