Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Μετανιωμένοι Ολυμπιακός και Μίτσελ

Ο Μίτσελ έχει ένα ισχυρό συμβόλαιο 2,5 ετών με τον Ολυμπιακό και υποτίθεται ότι μέχρι να τελειώσει η περίοδος βρίσκεται σε διαδικασία «προετοιμασίας» για το καλοκαίρι, όταν θα έχει πια την αποκλειστική ευθύνη για να «χτίσει» τη δική του ομάδα.

Ποτέ μη λες ποτέ, βέβαια, κι επειδή τα συμβόλαια είναι για να σπάνε, αν ο Ολυμπιακός χάσει το Κύπελλο τότε μπορεί να δικαιωθούν όσοι έχουν προβλέψει ότι θα υπάρξει σοβαρό θέμα προπονητή προτού ο Ισπανός προλάβει να ξεκινήσει ουσιαστικά το πλάνο του. Αλλά, έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα στους ερυθρόλευκους, δεν μπορεί πια να πει κανείς με σιγουριά αν θα μείνει ο… Μαρινάκης, όχι ο Μίτσελ.

Με τα σημερινά δεδομένα, πάντως, ο Μίτσελ δεν κινδυνεύει παρότι η φθορά που έχει υποστεί στους πρώτους μήνες της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό είναι σοβαρή.

Κι εδώ είναι ένα σημείο για το οποίο γίνεται συζήτηση μέσα στην ομάδα. Αποδεικνύεται ότι ήταν λάθος η απόφαση να προσληφθεί μεσούσης της σεζόν ο Ισπανός, με σκεπτικό να μάθει καλά την ομάδα και να αποφασίσει για το ρόστερ της νέας χρονιάς.

Το έχουν μετανιώσει, περισσότερο ο Ολυμπιακός και λιγότερο ο Μίτσελ. Ο Μαρινάκης θα μπορούσε να κρατήσει τον Ζαρντίμ που είχε ήδη πάρει τον τίτλο, η ομάδα πιθανότατα θα τα είχε πάει καλύτερα στα ματς με την Λεβάντε και θα διεκδικούσε το Κύπελλο. Η γκρίνια θα συνεχιζόταν για την απόδοσή της, αλλά μήπως τώρα άλλαξε κάτι; Και θα υπήρχε η προοπτική της άφιξης του Μίτσελ, ο οποίος θα παρακολουθούσε την ομάδα από την Ισπανία και θα μπορούσε να έρθει καλός γνώστης της και άφθαρτος να την αναλάβει.

Τώρα και ο Μαρινάκης τα άκουσε διότι ο κόσμος είδε ότι μόνο με τον Μίτσελ και χωρίς σοβαρές μεταγραφές, δεν μπορεί να περιμένει θεαματική βελτίωση. Αλλά και ο Ισπανός έφτασε σε σημείο να μαλώνει με τους παίκτες για διαρροές περί των προπονητικών ικανοτήτων του και τέτοια ζητήματα που στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού δεν είναι πρωτόγνωρα.

Στον Ολυμπιακό το έχουν μετανιώσει σίγουρα, ασχέτως αν δεν το λένε. Ο Μίτσελ έχει την παρηγοριά ότι κάθε τέλος του μήνα πηγαίνει στην τράπεζα και εισπράττει τις παχυλές δόσεις, τις οποίες μάλιστα φροντίζει να μεταφέρει άμεσα σε άλλους λογαριασμούς, εκτός Ελλάδας. Για να έχει, τουλάχιστον από αυτή την άποψη, το κεφάλι του ήσυχο…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων