Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Η μετοχή της Tesla κάνει «βουτιά» στη Wall Street – Ο Μασκ τη βλέπει «πολύ υψηλή»

«Βουτιά» έκανε την Παρασκευή 1/5 στη Wall Street η τιμή της μετοχής της βιομηχανίας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Tesla Inc, έπειτα από σειρά αναρτήσεων στο Twitter που προκάλεσαν προβληματισμό από πλευράς του επικεφαλής της, του Έλον Μασκ: στη μία από αυτές, χαρακτήριζε την τιμή της μετοχής «πολύ υψηλή».

Η μετοχή της Tesla έκλεισε με απώλειες 10,3% ενώ υποχωρούσε έως και 13% κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Από τις αρχές του έτους έχει καταγράψει άνοδο άνω του 65%. Η κεφαλαιοποίηση του ομίλου Tesla, που ιδρύθηκε το 2003, είναι περίπου η διπλάσια αυτής των General Motors, Ford και Fiat Chrysler μαζί, παρόλο που αυτές οι αυτοκινητοβιομηχανίες πωλούν εκατομμύρια αυτοκίνητα κάθε χρόνο.

«Η τιμή της μετοχής της Tesla είναι πολύ υψηλή», ανέφερε ο Μασκ μέσω Twitter, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Η ανάρτησή του πιθανόν θα τραβήξει την προσοχή των εποπτικών αρχών, της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς (SEC), η οποία είναι πολύ αυστηρή σε ό,τι αφορά τη δημοσιοποίηση πληροφοριών ή κρίσεων που επηρεάζουν την πορεία του χρηματιστηρίου.

Την ίδια ώρα, έφερε στη μνήμη πολλών άλλο μήνυμα του Μασκ, το 2018, για την πιθανή έξοδο της Tesla από το χρηματιστήριο. Εκείνη η ανάρτηση είχε προκαλέσει ομηρικό «μπραντεφέρ» μεταξύ του επικεφαλής της εταιρίας και της SEC, μια διαμάχη που τερματίστηκε με τη συμφωνία για την αποχώρηση του Μασκ από την θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων