Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022

Έκτακτα μέτρα ασφαλείας για την “Επιτροπή Σοφών”

Στην λήψη έκτακτων μέτρων ασφαλείας για την προστασία των μελών της “Επιτροπής Σοφών” προχωρά η Κρατική Ασφάλεια, μετά και τις δυο βραδινές εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον των γραφείων μελών της Επιτροπής για την κατάρτιση του νέου Ασφαλιστικού.

Οι δύο νέες χθεσινοβραδινες επιθέσεις έγιναν στο δικηγορικό του γραφείο του εργατολόγου, Δημήτρη Μπούρλου, στα Εξάρχεια, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε επιτροπές για το ασφαλιστικο. Οι δράστες περιέλουσαν την πόρτα του γραφείου με εύφλεκτο υγρό αφήνοντας εκεί και το μπιτόνι στο οποίο έβαλαν φωτιά.

Η δεύτερη χθεσινή επίθεση σημειώθηκε στο Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου “Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου” στον 3ο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Ακαδημίας 43, στο κέντρο της Αθήνας.

Οι δράστες τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από 4 γκαζάκια, έξω από την πόρτα του Ιδρύματος, ο οποίος εξερράγη με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά στην είσοδο των γραφείων, ενώ από το κτίριο με την βοήθεια των Πυροσβεστών βγήκαν εγκαίρως έξι άτομα.

HTML tutorial

Είχε προηγηθεί προχθές το βράδυ, επίθεση έξω από το σπίτι της Προέδρου της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής του Υπ. Εργασίας και μέλους της «Επιτροπής Σοφών», Ευφροσύνης Κουσκουνά, στα Πατήσια, όπου τοποθετήθηκε και εξερράγη αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός, αποτελούμενος από δύο γκαζάκια.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων