Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

Μέτρα της κυβέρνησης στη Γαλλία για τα επεισόδια στα γήπεδα

Οι αγώνες του γαλλικού ποδοσφαίρου θα διακόπτονται οριστικά, εάν ένας παίκτης ή ένας διαιτητής τραυματιστεί από αντικείμενο που εκτοξεύτηκε από την κερκίδα, δήλωσε σήμερα η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα προβλήματα από τα επεισόδια, που έχουν αμαυρώσει επανειλημμένα τη Ligue 1 από την αρχή της σεζόν.

Μεταξύ άλλων μέτρων, η κυβέρνηση είπε ότι η απόφαση για την οριστική διακοπή ενός παιχνιδιού μετά από οποιοδήποτε συμβάν με κόσμο θα πρέπει ληφθεί το πολύ εντός 30 λεπτών από τη στιγμή που συνέβη. Δεσμεύτηκε επίσης να τηρήσει αυστηρότερα τις απαγορεύσεις στα γήπεδα που επιβλήθηκαν σε βίαιους οπαδούς.

Τον περασμένο μήνα, ο αγώνας μεταξύ Λιόπν-Μαρσέιγ διακόπηκε αρχικά για σχεδόν δύο ώρες, όταν ο Ντιμίτρι Παγιέ της Μαρσέιγ χτυπήθηκε από ένα μπουκάλι που πετάχτηκε από τις εξέδρες του Groupama Stadium.

Συνολικά, έξι αγώνες της Ligue 1 έχουν διακοπεί, εκ των οποίων οι δύο οριστικά, λόγω επεισοδίων από την έναρξη της σεζόν 2021-2022 στις αρχές Αυγούστου, ένα θέμα που, σύμφωνα με την υπουργό Αθλητισμού της Γαλλίας, Ροξάνα Μαρατσινεάνου, θέτει το μέλλον του γαλλικού ποδοσφαίρου σε κίνδυνο.

HTML tutorial

«Εάν ένας διαιτητής ή ένας παίκτης τραυματιστεί από αντικείμενο που πετάγεται από την κερκίδα, τα παιχνίδια θα διακόπτονται οριστικά», ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωση.
«Η πώληση και η κατοχή πλαστικών μπουκαλιών θα απαγορευτεί εντός των γηπέδων, το αργότερο μέχρι την 1η Ιουλίου 2022».

Η κυβέρνηση έλαβε τα μέτρα μετά από διαβούλευση με όλους όσους εμπλέκονται στην «καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα ποδοσφαίρου», προσθέτοντας ότι θα ενισχύσει επίσης τα συστήματα παρακολούθησης μέσω βίντεο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων