Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

Μέτρα τώρα για τις κλοπές μπρούτζινων αγαλμάτων

Η κλοπή των μπρούτζινων προτομών του Νίκου Καζαντζάκη και του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου από τον περίβολο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, δεν αποτελεί μόνο «κόκκινο συναγερμό» για τις υπόλοιπες προτομές και αγάλματα από χαλκό στην Αθήνα, αλλά τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Οι τρεις κυβερνήσεις της κρίσεως έχουν επιδείξει εγκληματική ολιγωρία στην ριζική αντιμετώπιση του θέματος, παρά τις συστηματικές κλοπές χαλκού από τον ΟΣΕ και τη ΔΕΗ από τις συμμορίες, με επικίνδυνες μάλιστα ορισμένες φορές συνέπειες.

Η λύση είναι απλή και μία: άμεση ψήφιση μιας διάταξης που θα λέει ότι και το τελευταίο χυτήριο θα πρέπει να ελέγχει το υλικό και αν συλληφθεί να λειώνει κρατική περιουσία (καλώδια, αγάλματα κλπ) θα αφαιρείται η άδεια και ο ιδιοκτήτης και ο διευθυντής θα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης 5 ετών. Επίσης, θα πρέπει τα υλικά που οδεύουν στο χυτήριο να φωτογραφίζονται ψηφιακά, ενώ ένα αυστηρό σύστημα εισροών και εκροών χαλκού θα πρέπει να κάνει την όλη διαδικασία απόλυτα ελεγχόμενη.

Η λύση του προβλήματα είναι στα χαλυβουργεία. Εκεί πρέπει να χτυπήσει η κυβέρνηση. Τώρα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων