Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

Μέχρι πότε θα κάνουν τα ίδια και τα ίδια;

H κυβερνητική επιλογή του νέου διοικητή του ΟΑΕΔ αποδεικνύει ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει τιμωρία αλλά επιβράβευση της κακοδιοίκησης. Ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ ήταν επί 5 χρόνια (2004-9/2/2009), «Υποδιοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στον Διοικητικό και Ασφαλιστικό Τομέα, με κύρια ενασχόληση τις Συντάξεις και τις Παροχές του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ».

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, η φαρμακευτική δαπάνη στο ΙΚΑ έφτασε σε στρατοσφαιρικά ύψη, ενώ είχε κορυφωθεί και το θέμα των συντάξεων – μαϊμού. Σημειώνεται ότι η φαρμακευτική δαπάνη στο ΙΚΑ άγγιξε τα 2,4 δισ. ευρώ το 2009, έφτασε δηλαδή το σύνολο της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης του έτους 2004!

Ο νέος «γαλάζιος» διορισμός, με ευθύνη του κ. Σαμαρά, μετά από ενδοκυβερνητική διαμάχη για το ποιος θα ελέγξει τα τεράστια ευρωπαϊκά κονδύλια που θα δοθούν μέσω ΟΑΕΔ, αποδεικνύει πως οι κομματικές, αναξιοκρατικές παρεμβάσεις στη δημόσια διοίκηση όχι μόνο δεν περιορίζονται, αλλά αποκτούν, όσο προχωρεί η τρικομματική κυβέρνηση, προκλητικό χαρακτήρα.

Αυτά δεν τα λέει ο γράφων. Τα σημειώνει εύστοχα με ανακοίνωσή της η «Δράση». Συνεπώς περιορίζομαι στο να διατυπώσω την εξής απλή απορία: Μέχρι πότε θα κάνουν τα ίδια και τα ίδια;

Προηγούμενο άρθροΔεν βάζουν μυαλό οι ΠΑΕ
Επόμενο άρθροΠράσινη… ύφεση

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων