Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Μη-τσελ

Φαινομενικά ο Ολυμπιακός συνεχίζει να στηρίζει το μεταγραφικό σχεδιασμό του Μίτσελ και να ασχολείται με τις εισηγήσεις του Ισπανού τεχνικού, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει πια μεγάλη ανασφάλεια – για να το πούμε διακριτικά – για την ικανότητά του στις διαπραγματεύσεις ακόμη και με ποδοσφαιριστές με τους οποίους έχει κάτι περισσότερο από παρελθόν επαγγελματικής συνεργασίας.

Για τον Ντέρεκ Μπόατενγκ, ο Ολυμπιακός την «πάτησε» σαν αρχάριος, καθώς εμπιστεύτηκε τον Μίτσελ και έφερε στην Ελλάδα επί μήνες έναν παίκτη με σκοπό να τον αποκτήσει και να λύσει το πρόβλημα του αμυντικού χαφ. Τον τάιζε, τον πότιζε τον Μπόατενγκ, τον είχε να προπονείται σε επαγγελματικές συνθήκες, πιθανώς τον βοήθησε και στα δικαστήρια με τους Ουκρανούς. Και τελικά έμεινε στα κρύα του λουτρού, όταν ο Γκανέζος πήγε και υπέγραψε στη Φούλαμ μόλις έμεινε ελεύθερος. Γράφοντας και Μίτσελ και Ολυμπιακό στα παλιά του τα παπούτσια.

Πριν από λίγες μέρες ο Ολυμπιακός ενημέρωσε με τιμές ότι αποφασίστηκε το μεταγραφικό μπάτζετ, ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός και αρχίζει η υλοποίησή του. Κοινό μυστικό ήταν ότι πρώτος στόχος καθορίστηκε ο Πέδρο Λεόν. Μια δύσκολη περίπτωση, καθώς είναι ακριβός, ανήκει στη Ρεάλ κλπ. Ο Μίτσελ, όμως, διαβεβαίωνε ότι μπορούσε να τα καταφέρει και λίγες ώρες νωρίτερα ο Ολυμπιακός δεν έκρυβε την αισιοδοξία του για τον δανεισμό – έστω – του παίκτη. Κι εντελώς ξαφνικά, η Χετάφε ανακοίνωσε ότι αγόρασε τον Λεόν από την Ρεάλ, με τον πρόεδρό της μάλιστα να αποκαλύπτει ότι η συμφωνία είχε κλείσει καμια δεκαριά μέρες νωρίτερα!

Το ερώτημα που εν προκειμένω προκύπτει, είναι το εξής: Καλά, ο Μίτσελ που υποτίθεται ότι μιλάει κάθε μέρα με τον Πέδρο Λεόν, πώς είναι δυνατό να μην πήρε χαμπάρι τι ακριβώς παιζόταν ανάμεσα σε Ρεάλ και Χετάφε. Ή ο Πέδρο Λεόν είναι χαζός ή – όπως και ο Μπόατενγκ – δούλευε ψιλό γαζί τον Μίτσελ!

Το γενικότερο ερώτημα που ο χρόνος θα απαντήσει είναι αν ο Μίτσελ δείξει κάτι καλύτερο και ως προπονητής και ως μάνατζερ.

Διότι έως τώρα, κάθε άλλο παρά έχει πείσει και στους δύο τομείς…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων