Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Μηδαμινό το κόστος της κρίσης για τη Γερμανία

Μύθος τελικά το κόστος διάσωσης της ευρωζώνης για τη Γερμανία. Κι αυτό γιατί ωφελήθηκε από αυτή με 114 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα ο τελικός λογαριασμός του κόστους να είναι μόλις 599 εκατ. ευρώ!

Το μεγάλο όφελος της Γερμανίας από την κρίση αποκάλυψε ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης στον ΑΝΤ1, εξηγώντας ότι τα 114 δισ. ευρώ προκύπτουν από επίσημες απαντήσεις του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών και συνίστανται από τα εξής: άμεσα κέρδη 41 δισ. ευρώ από τα χαμηλά επιτόκια και τα ομόλογα, αλλά και από εξοικονόμηση άλλων 73 δισ. ευρώ σε όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης (Δήμοι, Περιφέρειες).

Αυτό το τεράστιο κέρδος, δεν μπορεί να το κρατάει στην τσέπη, μια χώρα που έχει ηγεμονικό ρόλο στην ευρωζώνη, γιατί όλα τα κέρδη αυτά βγήκαν σε βάρος του Νότου, τόνισε ο κ. Χατζημαρκάκης. Γι΄ αυτό και πρότεινε, μετά τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, ότι πρέπει να ζητηθεί αναδιανομή του κέρδους αυτού ανάμεσα στις χώρες του Νότου που πλήγησαν από την κρίση, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων