Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021

Μηνύσεις θα υποβάλλουν αστυνομικοί για περιπολικά-σακαράκες!

Ακατάλληλα περιπολικά κινούνται στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, με άμεσο κίνδυνο τόσο για τους αστυνομικούς που συμμετέχουν στα πληρώματα όσο και για τους πολίτες, οδηγούς και πεζούς. Η παλαιότητα πολλών οχημάτων οδηγεί τους συνδικαλιστές στην απόφαση να καταθέσουν μήνυση και να στραφούν στην ηγεσία του υπουργείου, η οποία, όπως υποστηρίζουν, αδιαφορεί για τις ελλείψεις βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια όλων. “Αυτή τη στιγμή σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα και στην ευθύνη των 32 τμημάτων τάξης περιπολούν ανά βάρδια από οκτώ έως δέκα περιπολικά. Η κατάσταση είναι τραγική”, αναφέρει σε ρεπορτάζ της εφημερίδας “Μακεδονία” ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Δημήτρης Παδιώτης.

Με ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Αστυνομικών (ΑΣΠΑ) Θεσσαλονίκης αναφέρουν πως συγκεντρώνουν στοιχεία για υποβολή μηνύσεων. “Είναι αλήθεια ότι συγκεντρώνουμε στοιχεία για να γίνει μηνυτήρια αναφορά. Έχουμε πληροφορίες για δύο περιπτώσεις που μας έχουν καταγγείλει και παρ’ ολίγον συνάδελφοι να προκαλέσουν τροχαίο ατύχημα, επειδή είχε πρόβλημα το τιμόνι του περιπολικού λόγω της παλαιότητας του οχήματος. Υπάρχουν κίνδυνοι τόσο για τους συναδέλφους όσο και για τους πολίτες”, επιβεβαίωσε ο κ. Παδιώτης.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Κώστα Καντούρη, στη “Μακεδονία”, το πρόβλημα με την έλλειψη περιπολικών έχει μεταφερθεί και στην αντιμετώπιση του καθημερινού εγκλήματος. Χαρακτηριστικές είναι οι σκηνές, ειδικά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αστυνομικούς των ομάδων ΔΙΑΣ και ΖΗΤΑ να περιμένουν στον δρόμο μέχρι και δύο ώρες μέχρι συνάδελφοί τους να παραλάβουν με περιπολικά συλληφθέντες για διάφορα αδικήματα. Το κέντρο αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα, καθώς τα δύο τμήματα τάξης πλατείας Δημοκρατίας και Λευκού Πύργου δεν διαθέτουν κανένα περιπολικό, ενώ η επιτήρηση γίνεται πλέον μόνον από το περιπολικό της Άμεσης Δράσης και τους δικυκλιστές. Οι αστυνομικοί των πληρωμάτων βγαίνουν πλέον πεζές περιπολίες.

Το ίδιο έντονο είναι το πρόβλημα και περιφερειακά του κέντρου. Ενδεικτικό είναι πως οι βορειοδυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης, όπως οι Συκιές, η Νεάπολη, η Ευκαρπία, το Ρετζίκι, καλύπτονται με… δανεικά περιπολικά από άλλα αστυνομικά τμήματα, τα οποία δεν έχουν χαλάσει ακόμη ή κινούνται ύστερα από πολλές επισκευές. “Χαρακτηριστικό παράδειγμα, πριν λίγες μέρες συνάδελφοι παρέλαβαν επισκευασμένο όχημα το οποίο χάλασε πριν προλάβει να φτάσει στον τομέα του. Αναρωτιόμαστε πού βρίσκονται όλα αυτά τα περιπολικά τα οποία επεστράφησαν στην ΕΛΑΣ από βουλευτές, επίσημους και λοιπά πάρεργα στα οποία είχαν διατεθεί”, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους τα μέλη της ΑΣΠΑ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων

spot_img