Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Μήνυση σε Μιχαλολιάκο – Κασιδιάρη από πρώην στέλεχος της ΧΑ

Μήνυση σε βάρος του Νίκου Μιχαλολιάκου και του Ηλία Κασιδιάρη κατέθεσε ο πρώην υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Σταύρου, ο οποίος είχε ζητήσει αυτοβούλως να καταθέσει στις ανακρίτριες που έχουν αναλάβει την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Όπως αναφέρει το Αθηναϊκο Πρακτορείο, φέρεται να είχε εισφέρει συγκεκριμένα στοιχεία για την παράνομη δράση της οργάνωσης και είχε υποστηρίξει ότι δεχόταν απειλές από τη στιγμή που απομακρύνθηκε από το κόμμα.

Το πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής, κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία σε βάρους του αρχηγού και του βουλευτή του νεοναζιστικού κόμματος καθώς και των διαχειριστών της επίσημης διαδικτυακής σελίδας της ΧΑ, για τη διάπραξη του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Η μήνυση του άλλοτε στελέχους του κόμματος αφορά αναρτήσεις στον ιστότοπο της Χρυσής Αυγής πριν λίγο καιρό, με αφορμή την κατάθεση που έδωσε ο μηνυτής στις ανακρίτριες που χειρίστηκαν την έρευνα για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου.

Σύμφωνα με τη μήνυση, μετά την επίμαχη κατάθεση του Ηλ. Σταύρου, αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής κείμενα στα οποία ο μηνυτής χαρακτηρίζεται, όπως αναφέρει, «ψυχανώμαλος» και «ψυχικά άρρωστος».

HTML tutorial

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Ηλίας Σταύρου υποστήριξε ότι η κατάθεσή του αποκαλύπτει την αλήθεια. «Είναι εντελώς ανίκανοι να αποδομήσουν όσα έχω καταγγείλει». «Επιμένω στις καταγγελίες μου και ευθυγραμμίζομαι με τα πορίσματα της δικαιοσύνης. Δεχόμουν απειλές, μέχρι την κατάθεσή μου, κυρίως έμμεσες. Όχι τώρα πια. Εγώ όμως δεν βιντεοσκοπούσα, όπως κάποιοι άλλοι έκαναν, χρησιμοποιώντας μαφιόζικες μεθόδους. Η Χρυσή Αυγή είναι συστημικό κόμμα. Πήγαιναν στα εστιατόρια και ξόδευαν εκατοντάδες ευρώ… », πρόσθεσε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων